open-navfaktor-logo
search
Aktivni na tržištu
Niko ne zna otkud Barceloni novac za pojačanja
Barcelona je potvrdila transfer Brazilca Raphinhe iz Leedsa za 58 miliona eura, a iznos obeštećenja može i porasti ukoliko se ostvare pojedini ciljevi.
13.07.2022. u 17:16
get url
text

VEZANI TEKST - Raphinha novi igrač Barcelone
 

Prije Raphinhe na Camp Nou su potpuno besplatno stigli Andres Christensen i Franck Kessie. Očekuje se da novi ugovor potpiše i Ousmane Dembele. Pored toga, Barca radi na dolasku Roberta Lewandowskog, a za posao je potrebno minimalno 50 miliona eura, što je iznos obeštećenja koji traži Bayern.

Barcelona se u posljednje vrijeme nalazi u teškoj finansijskoj situaciji pa se mnogi pitaju otkuda odjednom novac za igrače.

- Iskreno, ne znam. Zapravo, ne zna niko, niti ljudi iz fudbala, a niti menadžeri - rekao je poznati stručnjak za transfera Fabrizio Romano za podcast Que Golazo.

U Barceloni se nadaju da će nekoga i prodati, a nadu polažu u transfer Frenkija de Jonga koji bi za 80 miliona eura mogao preći u Manchester United.

Barcelona je nedavno prodala dio TV prava američkoj kompaniji Sixth Street na period od 25 godina za 207,5 miliona eura, a očekuje se da će uskoro aktivirati još jedan dio na osnovu kojeg će inkasirati između 320 i 330 miliona eura.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.