Saopćenje

NK Čelik: Horde zla napravile veliku štetu na Bilinom polju

FOTO: Ajdin Cocalić

Na tribini stadiona Bilino polje na kojoj su se nalazili navijači Sarajeva Horde zla izbila je tuča nakon finalne utakmice Kupa Bosne i Hercegovine, koja je odigrana u četvrtak.

Tim povodom iz NK Čelik izdali su saopćenje u kojem ističu da su navijači Sarajeva napravili veliku štetu na tribinama, terenu i toaletu na stadionu Bilino polje.

- Kao što je javnosti poznato, u četvrtak 19. maja 2022. se na stadionu Bilino polje odigrala utakmica finala Kupa BiH između ekipa FK Velež i FK Sarajevo.

VEZANI TEKST - Tuča na tribini na kojoj su Horde zla

Bez obzira što taj dan nije nastupao NK Čelik, bilo je lijepo vidjeti ispunjene tribine Bilinog polja i atmosferu koja nas je podsjetila na onu kada je Čelik iz kola u kolo punio tribine najboljeg stadiona u državi.

Ipak, da spektakl ne prođe u najboljem redu, pobrinuli su se navijači FK Sarajevo, popularne Horde zla koji su bili smješteni na sjevernoj tribini Bilinog polja. Epilog njihovog boravka na stadionu Bilino polje je i velika šteta koju su prouzrokovali na tribinama, terenu i toaletima na našem stadionu.

Najznačajnija oštećenja su počinjena upravo na travnjaku čiji dijelovi su potpuno uništeni od pirotehnike koja je ubačena na teren. NK Čelik je zbog toga direktno oštećen jer sve svoje aktivnosti koje su planirane u narednom periodu mora preseliti na stadion na Kamberovića polju kako bi se travnjak oporavio pred utakmice reprezentacije.

Klub će svakako poduzeti sve dostupne mehanizme kako bi nadoknadio nastalu štetu - poručili su iz NK Čelik.

Fotografije oštećenja pogledajte OVDJE.

Vezani tekstovi
Više iz kategorije
Početna Najnovije Najčitanije Pretraga