O radu Vlade FBiH

Novalić: Ne čudi me izjava nastavnika tjelesnog, već bivšeg premijera, pravnika...

FOTO: Damir Hodžić

Vlada Federacije Bosne i Hercegovine radi i radit će u skladu sa Ustavom i zakonima, poručje federalni premijer Fadil Novalić.

VEZANI TEKST - Nikšić: Ako bude trebalo, možemo blokirati rad Novalićeve vlade

- Ne čudi me izjava Elmedina Konakovića, nastavnika tjelesnog odgoja, već me čudi izjava bivšeg premijera Nermina Nikšića, po zanimanju diplomiranog pravnika, koji bi trebao da zna da Vlada FBiH radi i donosi odluke u skladu sa Ustavom, zakonima i Poslovnikom o radu, a ne u skladu sa željama pojedinaca.

Radi istinitog informisanja javnosti, Vlada je danas održala i uspješno okončala 350. sjednicu, a na kojoj su usvojene sve tačke dnevnog reda i donesene odluke onako kako sam Vladi predložio.

Upravo potpisujem odluke sa današnje sjednice Vlade - naveo je Novalić. 

Prije Nikšića koji je govorio o tome da Trojka i HDZ mogu blokirati rad Vlade FBiH na čelu sa Novalićem, sličnu izjavu dao je nedavno i Konaković. 

VEZANI TEKST - Dodik: RS protiv sankcija Rusiji, Schmidt nije visoki predstavnik; Konaković: Imamo većinu u Novalićevoj vladi, ako SDA blokira...

- Vlada FBiH, vjerujte, bit će vrlo brzo formirana zato što ćete vidjet jedan proces koji pokazuje da imamo većinu u Vladi Fadila Novalića. Dakle, tamo sjedi pet HDZ ministara, četiri SBB i jedan je NiP - rekao je Konaković.

Ako SDA, dodao je Konaković, obesmisli ili blokira ove procese mi ćemo tamo donositi odluke.

- Ne vidim potrebu da oni više silom ili novcem ostanu na vlasti. Vrijeme je da shvate da su za duboku opoziciju i reformu – istakao je.

 

Vezani tekstovi
Više iz kategorije
Početna Najnovije Najčitanije Pretraga