open-navfaktor-logo
search
Uputio čestitku
Novalić: Zlatni ljiljani i košarkaški Zmajevi donijeli su večeras radost za sve Bosance i Hercegovce
Premijer Federacije Bosne i Hercegovine Fadil Novalić jedan je od onih koji su večeras željno iščekivali ishode utakmica dvije bh. reprezentacije, koje su odigrane u Sarajevu, finala Svjetskog prvenstva u sjedećoj odbojci, te jedne od najvažnijih u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo u košarci.
11.11.2022. u 22:29
get url
text

Igračima i svim članovima reprezentacija BiH u sjedećoj odbojci i košarci uputio je najiskrenije čestitke.

- Košarkaškim Zmajevima čestitam na sjajnom rezultatu 83:78 protiv Mađarske, a našim Zlatnim ljiljanima na drugom mjestu osvojenom u finalu Svjetskog prvenstva u Sarajevu. Iako nam je izmakla zlatna medalja, viceprvaci u sjedećoj odbojci uvijek su bili i ostaju među najboljim promotorima naše domovine. A, BiH se voli i kad gubi i kad vodi! Čestitam im i na najbolje organizivanom Svjetskom prvenstvu u Sarajevu.

I oni i naši košarkaški Zmajevi donijeli su večeras radost za sve Bosance i Hercegovce. Na nama u Vladi ostaje zadaća da im se nastavimo zahvaljivati sa konkretnim podrškama, nagrađivati uspjehe svih naših sportista i tako biti podstrek budućim pobjedničkim podvizima na sportskim terenima - izjavio je za Fenu premijer Novalić.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.