open-navfaktor-logo
search
Juniorska PLBiH
Oglasili se Mostarci: Zrinjski prozvao sudiju Dražena Marića
HŠK Zrinjski žestoko je prozvao sudiju Dražena Marića iz Bijeljine.
06.05.2022. u 15:42
get url
text

Mostarci su reagovali nakon što su juniori njihovog kluba poraženi na gostovanju kod Zvijezde 09 u Etno Selu Stanišić. Uprkos porazu Zrinjski je ostao na liderskoj poziciji, sa samo bodom prednosti ispred Sarajeva.

- Iako HŠK Zrinjski nikada ne želi službeno komentarisati suđenje, nakon utakmice 22. kola U-19 Premijer lige protiv FK Zvijezda 09 (2:1) smatramo kako je naša obveza reagovati, prije svega jer je u pitanju utakmica mlađih starosnih uzrasta.

Poraz kao poraz najmanje je važan, jer sigurno nije posljednji koji će naši aktualni juniori u budućnosti doživjeti s osjećajem nepravde, ali je važno da ga nisu na takav način morali doživjeti u Etno Selu Stanišići gdje protiv sebe nisu imali samo vršnjake iz FK Zvijezda 09, nego i glavnog suca Dražena Marića iz Bijeljine.

Zbog toga od Komisije za suđenje FSBiH tražimo da posebno analizira navedenu utakmicu, a sve kako se nešto slično ne bi ponavljalo u budućnosti s istim akterom u glavnoj ulozi, jer se odgovorni moraju zapitati kakvu poruku šaljemo onima najmlađima koji trebaju predstavljati budućnost našeg društva.

Također, apelujemo na odgovorne da promijene praksu da se za utakmice mlađih starosnih uzrasta delegiraju sudije koji nerijetko dolaze iz gradova kluba domaćina, jer je očito da pojedinci iz tog razloga ne mogu zadržati potrebnu razinu objektivnosti - piše u saopćenju koje je mostarski klub objavio na svojoj Facebook stranici.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.