open-navfaktor-logo
search
Sporne situacije
Oko sokolovo dalo svoj sud: Najbolji bh. arbitar žestoko oštetio Radnik
Pravdu na meču između Zrinjskog i Radnika (1:1) dijelio je, po mišljenju mnogih, najbolji bh. arbitar Irfan Peljto, a sporne su bile dvije situacije
06.05.2019. u 22:10
get url
text

Utakmice 30. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine obilovale su spornim detaljima, a u emisiji posvećenoj elitnom fudbalskom rangu u našoj zemlji analizirano je osam detalja sa tri utakmice.

Dragan Banjac, predsjednik Komisije za sudije i suđenje N/FSBiH, analizirao je sporne situacije na utakmicama odigranim u Mostaru, Sarajevu i Krupi na Vrbasu.

Pravdu na meču između Zrinjskog i Radnika (1:1) dijelio je, po mišljenju mnogih, najbolji bh. arbitar Irfan Peljto, a sporne su bile dvije situacije.

Penal za Zrinjski, koji je odbranio Lučić, kao i pogodak gostiju koji je sudija iz Sarajeva poništio zbog navodnog prekršaja nad golmanom Zrinjskog.

- Mislim da u situaciji kod penala apsolutno nema intenziteta za najstrožiju kaznu - kazao je Banjac, te dodao da faula nije ni bilo kod gola Radnika:

- Fudbaler je u skoku, vidi se da nema kontakta i mislim da je sudija bez razloga poništio ispravan pogodak.

Prvi čovjek Komisije za sudije i suđenje N/FSBiH smatra kako u spornim detaljima s Grbavice, gdje su se sastali Željezničar i Mladost, nije bilo ništa sporno te da su odluke Vladimira Bjelice bile ispravne, baš kao i u četiri situacije u duelu Krupa - Zvijezda, gdje je arbitar donio ispravne odluke, a sve četiri su se ticale najstrožije kazne.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.