open-navfaktor-logo
search
Povratak
"Oko sokolovo": Rebac pohvalio Gigovića, Zvijezda oštećena protiv lidera
Sudija je ispravno postupio što nije pokazao kazneni udarac za Zrinjski, smatra Rebac
07.10.2019. u 21:34
get url
text

"Oko sokolovo" se vratilo. Nakon što smo sedmicama bili uskraćeni za komentare spornih sudijskih odluka sa utakmica Premijer lige BiH u emisiji na BHT1, večeras je u studiju "sivog doma" Zoran Rebac.

Predsjedavajući Komiteta za sudije i suđenje N/FSBiH, kako je Faktor i najavio, naslijedio je Dragana Banjca, čijim komentarima nisu bili zadovoljni na državnoj televiziji, pa su nakon 4. kola tražili njegovo "izuzeće".

Sedam kola nije bilo komentara o suđenju, a večeras se pred kamerama pojavio Rebac, koji je odmah objasnio situaciju iz Mostara gdje su derbi igrali Zrinjski i Sarajevo. Sudija Miloš Gigović u drugom poluvremenu zbog prigovora i psovki isključio je Anela Hebibovića, prvotimca Sarajeva.

- Sudija je procijenio da se radi o prekršaju u korist Zrinjskog, a nakon toga dolazi do reakcije igrača Sarajeva koji kreće prema sudiji. Moramo vjerovati sudiji i delegatu da je igrač uputio psovke - rekao je Rebac, dodavši:

- Možemo pričati da li je bio prekršaj za Sarajevo, pa naknadno za Zrinjski. U svakom slučaju reakcija nije bila primjerena. Ali ne znamo šta mu je igrač Sarajeva rekao. Moramo vjerovati sudiji i delegatu koji su napisali da je Hebibović. U svakom slučaju nije primjerena reakcija igrača Sarajeva.

Rebac je komentarisao i sporni detalj iz 79. minuta kada je Zrinjski tražio jedanaesterac.

- Dolazi do kontakta lopte i ruke u kaznenom prostoru. Ovdje se ne radi o kažnjivom kontaktu ruke i lopte. Sudija je ispravno postupio što nije pokazao kazneni udarac - smatra Rebac.

No, s druge strane ustvrdio je da je Mateo Musa sudija utakmice Tuzla City - Zvijezda 09 grubo pogriješio što na startu utakmice kod rezultata 0:0 nije isključio golmana domaćih koji je van kaznenog prostora srušio igrača Zvijezde.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.