Nezadovoljstvo

Opozicija pozvala građane na proteste protiv poskupljenja struje u RS-u

Ako nema pravde za ovaj narod, onda nema mira za vlast. Pet poskupljenja smo prešutjeli, ovo nećemo, rekao je Stanivuković

Opozicioni zastupnici u Narodnoj skupštini Republike Srpske (RS) pozvali su danas građane na protest u petak, 27. septembra u Banjoj Luci kako bi iskazali nezadovoljstvo zbog, kako kažu, najavljenog poskupljenja struje u ovom bh. entitetu.

Protest će biti održan u Parku “Mladen Stojanović”, a opozicionari tvrde da je to njihov način da izvrše pritisak na nadležne da do poskupljenja struje ne dođe. Zastupnik u Klubu SDS-a Nebojša Vukanović tvrdi da rukovodstvo “Elektroprivrede RS” po treći put zavlači ruke u džepove građana, dok istovremeno, kako kaže, kupuje helikopter koji neće koristiti u medicinske svrhe, već za obilazak SNSD-ovih odbora.

-Posljedica lošeg stanja u 'Elektroprivredi' je kriminal koji je prošao nekažnjeno – rekao je Vukanović i dodao da ako ljudi masovno izađu na ulice, struja neće poskupjeti, a građani će naredne godine imati 200 KM više u džepu.

Zastupnica PDP-a Jelena Trivić ističe da su nadležni u RS-u, odmah nakon najave protesta, promijenili izjave u vezi s poskupljenjem struje, a uime SDS-a Darko Mitrić navodi da je protest jedan od načina da iskažu svoje nezadovoljstvo te stanu ukraj bahatom ponašanju vlasti.

Zastupnik PDP-a Draško Stanivuković je rekao da nisu dobili odobrenje za protest na Trgu Krajine, već će biti održan u Parku “Mladen Stojanović”.

-Ako nema pravde za ovaj narod, onda nema mira za vlast. Pet poskupljenja smo prešutjeli, ovo nećemo – rekao je Stanivuković.

Predsjednik Vlade RS-a Radovan Višković rekao je da građani ne treba da nasjedaju na spekulacije pojedinih medija i pojedinaca koji, kako kaže, šire dezinformacije i tvrde da će cijena električne energije biti veća od sutra ili od Nove godine.

Naglasivši da nijednog momenta ni on, niti bilo ko od zvaničnika RS-a nije rekao da će struja poskupjeti od 1. oktobra, od Nove godine ili od 2021. godine, Višković je ponovio da će cijene biti veće kada se za to steknu uslovi.

-Poskupljenja struje u RS-u bit će ali ne brzo, jer je potrebno da 'Elektroprivreda' završi određene tehničke pripreme koje nisu nimalo jednostavne da bi došli do toga da cijena struje u RS-u bude određena onako kako je to uradila Srbija, odnosno da bude više grupa i tarifa - pojasnio je Višković i dodao da ne može neko ko ima samo osnovne kućanske aparate u domaćinstvu plaćati istu cijenu struje, kao i onaj koji zagrijava bazen veličine 100 puta 50 metara.

Vezani tekstovi
Više iz kategorije
Početna Najnovije Najčitanije Pretraga