open-navfaktor-logo
search
Selektor BiH
Petev: Ne možemo krenuti na jednog igrača, on je bitan za nas!
- Krenuli smo jako dobro u utakmicu, pogotovo prvih 10 - 15 minuta. Jedna, dvije, ili tri naše greške dale su prednost Fincima, poslije čega su oni izgledali bolje. Zabili su gol iz penala, ne znam da li je bio, ili nije, nije ni bitno - rekao je poslije remija Finske i Bosne i Hercegovine u Helsinkiju Ivaylo Petev.
04.06.2022. u 20:26
get url
text

Mislim da smo bili bolji drugo poluvrijeme. Čestitam momcima, dali su sve od sebe, što mogu. Krenuo sam s igračima koji su na kraju maja završili prvenstva. Imali smo sreću, ali i dvije - tri šanse da u drugom poluvremenu postignemo gol.

Na konstataciju Velida Spahe, komentatora BHT1 da vezni red nije bio u elementu, naročito Miralem Pjanić, selektor BiH je kazao:

- Ne možemo krenuti na jednog igrača. Mire je dugo pauzirao, bio povrijeđen, riskirali smo s njim. On je bitan igrač za nas i nadam se da će iz utakmice u utakicu izgledati bolje.

On je zadovlljan predstavom svojih rezervista. Jedan od njih je na kraju donio bod. Riječ je o Smailu Prevljaku.

- Svi koji su ušli s klupe preokrenuli su igru u našu korist. Zadovljan sam sa svima - kaže Petev.

BiH u utorak u Zenici dočekuje Rumuniju. Bugarski stručnjak najavljuje promjene.

- Vrlo moguće je da startuje puno novih igrača, zato smo proširili spisak Šteta bi bilo da smo izgubili danas. Nadam se da će nam gol u sudijskoj nadoknadi podići moral - zaključio je Petev.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.