open-navfaktor-logo
search
BiH oslabljena
Petev ostao bez dvojice startera, prve minute za fudbalera Salzburga: Je li ovo sastav Zmajeva za Crnu Goru?
Ivaylo Petev, selektor fudbalske A reprezentacije Bosne i Hercegovine suočio se s nekoliko izostanaka pred utakmicu grupe B3 Lige nacija protiv Crne Gore koja se igra večeras od 20.30 sati.
23.09.2022. u 11:57
get url
text

Među fudbalerima koji nisu stigli na okupljanje, a koji bi gotovo sigurno bili u startnih 11 su Anel Ahmedhodžić i Rade Krunić. Ne treba zaboraviti ni Luku Menala, strijelca pogotka protiv Crne Gore u Podgorici u duelu koji je okončan rezultatom 1:1.

Koga nema bez njega se može i mora, a Petev sa svojim saradnicima traži idelnih 11 koji bi trebali donijeti željeni rezultat, a to je pobjeda protiv Crne Gore i prvo mjesto na tabeli, kolo prije kraja takmičenja.

VEZANI TEKST - Gdje gledati Zmajeve protiv Crne Gore?
 

Među stativama je siguran Ibrahim Šehić, a u odbrani bi trebali igrati još Dennis Hadžikadunić, Siniša Saničanin, Sead Kolašinac i Amar Dedić. Amar Dedić bio je sa Zmajevima i tokom junske akcije, ali tada se nije raspremao. Međutim, redovno mjesto startera u timu Salzburga, kako i austrijskom prvenstvu, tako i u Ligi prvaka, trebalo bi biti dovoljno i za "prolaznu ocjenu" kod Peteva.

Bez dileme će od prve minute u veznom redu zaigrati Amir Hadžiahmetović i Miralem Pjanić, a po svemu sudeći još jedan "osigurač" ispred odbrane će biti Gojko Cimirot. Amer Gojak ili Ermedin Demirović mogli bi ordinirati po lijevoj strani, a mjesto uz desnu aut liniju pripast će Miroslavu Stevanoviću.

Napad će, naravno, predvoditi kapiten Edin Džeko.

Mogući sastav BiH: Šehić, Dedić, Hadžikadunić, Saničanin, Kolašinac, Hadžiahmetović, Cimirot, Pjanić, Gojak (Demirović), Stevanović, Džeko.

Zmajevi nakon četiri meča imaju osam bodova i jedini su neporaženi tim grupe. Crna Gora ima bod manje, Finska je osvojila četiri, a Rumunija tri boda.

Utakmicu u Zenici sudi ugledni arbitar iz Poljske Szymon Marciniak.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.