EP u Mađarskoj

Pohod na titulu: Zlatni ljiljani saznali protivnika u četvrtfinalu

Perfektan učinak bh. tima u Mađarskoj
FOTO: ParaVolley

Ovo su četvrtfinalni parovi: BiH - Latvija (15.30 sati), Rusija - Srbija (15.45), Ukrajina - Hrvatska (17.45) i Njemačka - Holandija (18)

Reprezentacija Bosne i Hercegovine u sjedećoj odbojci grupnu fazu Evropskog prvenstva okončala je sa maksimalnih pet pobjeda i bez izgubljenog seta!

Redom su "padali" Holandija, Hrvatska, Rusija, Poljska i danas Turska, a izabranici selektora Mirze Hrustemovića saznali su rivala s kojim će odmjeriti snage u sutrašnjem četvrtfinalu (15.30 sati).

Zlatni ljiljani će pohod na titulu evropskog prvaka nastaviti protiv Latvije.

Ukoliko eliminišu Latvijce, u što niko ne sumnja, naš tim u polufinalu će igrati protiv boljeg iz duela Ukrajina - Hrvatska. Polufinalni meč zakazan je za petak u 19 sati.

Za očekivati je da prođemo i ovu prepreku, a onda bismo u finalu (subota u 16 sati) najvjerovatnije igrali protiv Rusije ili Njemačke, s obzirom na to da su ove dvije reprezentacije najkvalitetnije u drugoj polovici kostura.

Parovi četvrtfinala: BiH - Latvija (15.30 sati), Rusija - Srbija (15.45), Ukrajina - Hrvatska (17.45) i Njemačka - Holandija (18).

Vezani tekstovi
Više iz kategorije
Početna Najnovije Najčitanije Pretraga