Općinski sud u Sarajevu

Potvrđena optužnica protiv Damira Pejovića za otmicu i silovanje: Oštećenu natjerao da leži kako bi je pregazio

FOTO: ARHIV

Općinski sud u Sarajevu potvrdio je optužnicu Tužilaštva Kantona Sarajevo protiv Damira Pejović zbog krivičnog djela otmica i krivičnog djela silovanje, saopćeno je iz Tužilaštva Kantona Sarajevo. 

VEZANI TEKST - Nije mu prvi put: Djevojku dva mjeseca držao zatočenu u stanu na Ilidži i silovao

Pejović se tereti da je u periodu od oktobra 2020. do januara 2023. godine protivpravno ograničio slobodu kretanja oštećenoj, nad kojom je postepeno uspostavio punu kontrolu, dajući joj da konzumira njoj nepoznate supstance od kojih se osjećala onesposobljeno pružiti mu otpor, te fizički napadajući istu.

- S tim u vezi, Pejović je tačno neutvrđenog dana, sredinom mjeseca decembra 2022. godine, zaustavivši se vozilom kojim je upravljao, u šumi na nepoznatoj lokaciji, iz istog istjerao oštećenu i rekao joj da legne ispred auta kako bi je pregazio i slomio joj noge, što je ona i uradila iz straha, plačući i moleći ga da je poštedi, nakon čega je isti izašao iz vozila i fizički je napao. Pored navedenog, Pejović je u naznačenom periodu kontinuirano prisiljavao oštećenu na spolni odnošaj ili s njim izjednačenu spolnu radnju, tjerajući je da prethodno popije nepoznato piće ili pilule od kojih bi ona bivala onesposobljena da mu se odupre, pa je tako oštećena sa Pejovićem neutvrđen broj puta opet stupala u seksualne odnose, bez vlastitog pristanka, čineći to iz straha za svoj život i plašeći se njegove torture.

Nakon potvrđivanja optužnice postupajući tužilac predložio je produženje pritvora optuženom Pejović. Za glavni preteres je predloženo saslušanje 10 svjedoka, sedam vještaka i izvođenje preko 60 materijalnih dokaza - navodi se u saopćenju. 

Vezani tekstovi
Više iz kategorije
Početna Najnovije Najčitanije Pretraga