open-navfaktor-logo
search
Ispraćaj sa Ilidže
Predstavljen tim koji će braniti boje BiH na Paraolimpijskim igrama u Tokiju
Bosnu i Hercegovinu će na Paraolimpijskim igrama u Japanu predstavljati reprezentacija BiH u sjedećoj odbojci i još četvero takmičara u pojedinačnoj konkurenciji.
17.08.2021. u 13:34
get url
text

Zlatni ljiljani, kako svi zovu naš trofejni tim u sjedećoj odbojci, osvajač je brojnih medalja na svjetskim i evropskim prvenstvima, a jedina je koja je donosila medalje sa paraolimpijskih igara.

Reprezentacija BiH u sjedećoj odbojci na Paraolimpijske igre putuje u sastavu: Sabahudin Delalić (kapiten), Dževad Hamzić, Ismet Godinjak, Ermin Jusufović, Adnan Manko, Adnan Kešmer, Asim Medić, Nizam Čanćar, Stevan Crnobrnja, Jasmin Brkić, Mirzet Duran i Safet Alibašić.

Našu zemlju će predstavljati još i: Dževad Pandžić (bacanje kugle), Zerina Skomorac, Ervin Bejdić (streljaštvo), te Haris Eminović (stoni tenis), ujedno i najmlađi učesnik.

{$galerijaFotografija}

- Želim da vam zahvalim što ste svojim prisustvom uveličali naš ispraćaj. Zadovoljstvo mi je i privilegija što sa svojih 20 godina imam čast da predstavljam svoju državu na najvećoj svjetskoj sportskoj smotri. Grad Sarajevo je za mene jako simboličan i važan, jer sam kao mali ovdje imao teške i ozbiljne operacije. Izborio sam se kao mali sa tim, a sada, 20 godine poslije iz ovog grada idem na Paraolimpijske igre - rekao je Eminović i zahvalio roditeljima, Paraolimpijskom timu BiH i treneru.

U Japan putuju i treneri: Mirza Hrustemović, Ejub Mehmedović, Zikret Mahmutović (sjedeća odbojka), Damir Muharemović (atletika), Mirsad Redžić i Nedžad Fazlija (streljaštvo), te Jovica Šormaz (stoni tenis).

Ostatak bh. delegacije sačinjavat će: Osman Handžić, generalni sekretar Paraolimpijskog komiteta BiH, doktor Mirsad Muftić i ekonom Dževad Šabeta.

Danas je na Ilidži upriličeno predstavljanje i ispraćaj Paraolimpijskog tima BiH u Tokio. Prisutnim su se obratili Dragan Radić, potpredsjednik Paraolimpijskog komiteta BiH, Samir Avdić, ministar kulture i sport KS, Sedin Kahriman, generalni direktor BH Telecoma i Makoto Ito, ambasador Japana u Bosni i Hercegovini.

Paraolimpijske igre će biti otvorene 24. augusta uz učešće oko 4.400 sportaša, a trajat će do 5. septembra.

Predstavljanje paraolimpijskog tima BiH 17.08.2021
1 od 10
left-arrowright-arrow
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.