open-navfaktor-logo
search
Prvo pretkolo LP
Prvak BiH želi ostaviti srce na terenu, osiguran TV prijenos meča Cluj - Borac
Fudbaleri Borca, aktuelnog prvaka Bosne i Hercegovine, sutra igraju prvu utakmicu prvog pretkola Lige prvaka, a protivnik im je rumunski Cluj.
05.07.2021. u 22:37
get url
text

Tim koji je po tri puta igrao u grupnim fazama Lige prvaka i Evropske lige sve je osim lagan protivnik za Banjalučane, a svjestan je toga i trener Marko Maksimović.

- Mi smo napravili veliki rezultat u prošloj sezoni. Osvojili smo titulu nadoknadivši veliki bodovni zaostatak i tako stekli priliku da se ponovo vratimo u Ligu prvaka. Znamo da smo došli u goste izuzetno kvalitetnoj ekipi, koja pravi velike rezultate na evropskoj sceni, ali ćemo dati sve od sebe da napravimo dobar rezultat pred revanš u Banjoj Luci - rekao je Maksimović.

Stojan Vranješ, koji je svojevremeno sa ekipom Cluja osvojio šampionsku titulu u Rumuniji, imao je samo riječi hvale za prvaka ove zemlje, klupsku organizacije i dane provedene u tom klubu, ali je istakao da će na terenu, zajedno sa saigračima iz Borca pokušati da ostvari što bolji rezultat.

- Drago mi je što ću ponovo da zaigram na stadionu na kojem sam doživio mnogo lijepih trenutaka. Cluj veoma poštujem i tu sam proveo lijep dio svoje karijere. Ipak, sutra me zanima samo jedno, a to je da zajedno sa saigračima ostavim srce na terenu kako bi ostvarili pozitivan rezultat - poručio je Vranješ.

Utakmica na stadionu "Dr. Constantin Radulescu", na kojem su fudbaleri Borca večeras obavili trening, na programu je sutra od 19 sati. Direktan prijenos utakmice realizirat će kanal Arena Sport.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.