Humanitarni meč

Remake derbija iz 1996: Željo i Sarajevo oduševili na Grbavici

FOTO: Damir Hodžić

Stadion Grbavica je večeras bila domaćin jedinstvenog sportskog događaja zamišljenog kao remake utakmice između FK Željezničar i FK Sarajevo, koja je odigrana 2. maja 1996. godine.

Igrači koji su prije 26 godina igrali za Plave i Bordo ponovo su istrčali na teren u Dolinu ćupova.

Iako imaju "koju kilu više", fudbalski majstori još jednom su pokazali da u njihovim nogama ima magije.

Sarajevo je povelo u 56. minuti golom Amara Ferhatovića, a izjednačio je Hadis Zubanović u sudijskoj nadoknadi.

Za Želju su, između ostalih, nastupili Gušo, Kružik, Memić, Kurt, Kunić, Biščević, Adžem, Fatić, Pehlivanović, Žerić, Buljubašić, Muharemović, Jahić, Brković, Zubanović..., dok su dres Bordo tima večeras obukli: Dedić, Pervan, Uščuplić, Hošić, Elkaz, Ihtijarević, Hrvat, Herco, Džaviti, Gogalić, Ćenan, Kapo, Ferhatović, Mujkić... Tim sa Koševa sa klupe su predvodili Denijal Pirić, Mehmed Čala Janjoš i Munir Talović.

Sav prihod od prodaje ulaznica namijenjen je u humanitarne svrhe, tačnije u Fond "Sportisti za život" koji je osnovao kapiten fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine Edin Džeko, zajedno sa Mirzom Teletovićem i Udruženjem Pomozi.ba, a iz kojeg se uplaćuju sredstva potrebna za liječenje oboljelih bh. građana.

Fond za liječenja možete podržati i pozivom na telefonski broj 17021 kojim se doniraju 2 KM!

Početni udarac na Grbavici je izveo Adnan Ališan, dječak koji zahvaljujući humanitarnoj organizaciji Pomozi.ba uspješno podvrgnut operativnom zahvatu u Turskoj.

Vezani tekstovi
Više iz kategorije
Početna Najnovije Najčitanije Pretraga