Krizni štab

Sarajevo na Koševu dočekuje Želju: Gradski derbi igrat će se bez publike?

Da li će kapije stadiona Koševo biti zatvorene u 24. kolu?
FOTO: anadolija

Najveća utakmica bh. fudbala, gradski derbi između Sarajeva i Željezničara, po svemu sudeći, bit će odigran bez prisustva navijača.

Duel rivala iz bh. prijestolnice igrat će se 21. ili 22. marta na Olimpijskom stadionu "Asim Ferhatović Hase", a kako sada stoje stvari, ovaj duel igrat će se pred praznim tribinama jer su u Kantonu Sarajevo zabranjena javna okupljanja. 

- Krizni štab Ministarstva zdravstva Kantona Sarajevo (KS) u cilju daljnjeg praćenja situacije i poduzimanja mjera radi sprečavanja i ranog otkrivanja bolesti izazvane novim koronavirusom, koji je proglašena zaraznom bolešću čije je sprečavanje i suzbijanje od interesa za Federaciju BiH, na danas održanoj sjednici donio je naredbu da se otkazuju javna okupljanja sa više od 250 učesnika - saopćeno je iz Ministarstva zdravstva Kantona Sarajevo.

Međutim, nije isključeno da se ova odluka promijeni jer je naglašeno kako se "naredba" može promijeniti.

- U narednom periodu Krizni štab će, shodno procjeni epidemiološkoga rizika, izdavati daljnje instrukcije za održavanje javnih skupova u skladu sa propisima o javnom okupljanju - navodi se u saopćenju.

Ukoliko odluka koju je Krizni štab donio danas bude na snazi i za vikend, premijerligaši iz bh. prijestolnice utakmice protiv Čelika (subota na Grbavici) i Zvijezde 09 (nedjelja na Koševu), također će se igrati bez publike.

Vezani tekstovi
Više iz kategorije
Početna Najnovije Najčitanije Pretraga