open-navfaktor-logo
search
Otvoren 2006. godine
Sheriff dočekuje Zrinjski na stadionu na kojem su igrali Zmajevi i Zmajići
Mostarski Zrinjski će u prvom kolu kvalifikacija Lige prvaka odmjeriti snage sa moldavskim Sheriffom, a revanš meč bit će odigran na stadionu Zimbru u Kišnjevu.
27.06.2022. u 21:09
get url
text

Susret se prvobitno trebao igrati u Tiraspolu, međutim UEFA je odlučila suspendovati stadion Sheriffa s obzirom na to da se nalazi u Transmistriji, autonomnoj regiji koja se samovoljno otcijepila iako nije međunarodno priznata.

Iz redova Sheriffa su reagovali i odlučili da za ovaj meč prijave stadionu Zimbru u Kišnjevu, glavnom gradu Moldavije.

VEZANI TEKST - Poznato gdje će Zrinjski igrati revanš protiv Sheriffa

U pitanju je stadion koji je otvoren 20. maja 2006. godine. Kapacitet je 10.400 gledatelja.

Zanimljivo je da je fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovina igrala samo dva mjeseca nakon njegovog otvorenja. U pitanju je gostujuća utakmica trećeg kola grupe C kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2008. godine protiv Moldavije.

Susret je završio bez pobjednika rezultatom 2:2.

Golove za BiH su postigli Misimović u 62. iz penala i Grlić u 66. minuti, dok je strijelac oba pogotka za Moldaviju bio Rogaciov u 13. i 32. minuti iz penala.

Mlada reprezentacija naše zemlje je na Zimru stadionu prije dvije godine igrala susret kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2021. godine.

Susret je također završio neriješenim rezultatom (1:1). 

Pogodak za Zmajiće postigao je Beganović u 50. minuti, dok je Moldavija u finišu meča, tačnije u 87. preko Craicuna došla do boda.

Da li će Plemići nadmašiti Zmajeve i Zmajiće, te odnijeti puni plijen iz Kišnjeva, saznat ćemo 12. jula s početkom u 19 sati (lokalno 20 sati).

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.