open-navfaktor-logo
search
Advokatica o detaljima
Skandal trese Argentinu: Svjetski prvak optužen za seksualno zlostavljanje
Skandal u Argentini! Tužba za navodno teško seksualno zlostavljanje podnesena je pred argentinskim sudom protiv fudbalera Gonzala Montiela, defanzivca španske Seville i reprezentacije Argentine s kojom je osvojio titulu prvaka svijeta u Kataru.
30.03.2023. u 22:47
get url
text

Potvrdila je to advokatica žrtve u četvrtak, objašnjavajući da se čin za koji se Montiela optužuje dogodio 1. januara 2019. godine tokom proslave njegovog rođendana.

- Navodni čin dogodio se 1. januara 2019. godine tokom Montielove rođendanske zabave, a sastojao se od "seksualnog zlostavljanja s penetracijom više ljudi" u kući igrača - prenosi Marca riječi advokatice Raquel Hermida iz intervjua za Radio 10.

Prvobitna optužnica je proširena ovih dana nakon što je žrtva, ustvrdila je advokatica, primala prijetnje iz kruga ljudi bliskih fudbaleru. Prijetila joj je i igračeva majka.

Prema riječima advokatice, žrtva je s Montielom imala kratku vezu.

Na zabavu je stigla uz njegov poziv da mu upozna porodicu. Žrtvu se opisuje kao djevojku koja je model i koja ne pije alkohol,"no nakon što je probala dva pića, postala je potpuno nesvjesna", izjavila je advokatica.

Montiel je u finalnoj utakmici Mundijala u Kataru postigao pobjednosni gol u penal seriji, te tako Gaučosima osigurao titulu svjetskog prvaka.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.