open-navfaktor-logo
search
Bahati predsjednik
Sramotan komentar Milana Tegeltije o penalu za Borac: Neću moći da spavam od sekiracije
Fudbaleri Borca sinoć su savladali Igman sa 1:0 u posljednjem meču 27. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine.
25.04.2023. u 12:30
get url
text

Trijumf Banjalučana ostao je u sjeni katastrofalnog suđenja trojke predvođene Draženom Marićem. Arbitar iz Bijeljine dosudio je penal o kojem će se još dugo pričati, a nisu se proslavili ni njegovi pomoćnici. Sreten Udovičić i Radislav Kačavenda u nekoliko navrata evidentno su oštetili Igman. Sporna je i situacija i prije penala, odnosno diskutabilno je da li je Udovičić mogao podići zastavicu i oznažiti da je Ninković u ofsajdu...

VEZANI TEKST - Dražen Marić sramotnim odlukama režirao bruku u Banjoj Luci, kuda ide bh. fudbal?

A umjesto da sa sakrije u mišiju rupu, Milan Tegeltija, predsjednik Borca, još se i bahatio nakon utakmice. Oglasio se na Twitteru i sramotnim postom još jednom ponizio goste iz Konjica, ali i kompletan fudbal i javnost u našoj zemlji.

- Baš sam se puno nasekirao zbog burnih reakcija iz Federacije Bosne i Hercegovine, zbog penala. Neću moći da spavam od sekiracije. Borac je danas bio daleko bolja ekipa na terenu od Igmana, ostvario zasluženu pobjedu i sad je kao drugi na sedam bodova prednosti pratiocima i sve bliže Evropi - napisao je sinoć Tegeltija.

VEZANI TEKST - Ne stišava se bura: Komšije nam se opet smiju, ovaj put zbog Marićevog penala za Borac

Predsjednik Borca je savjetnik Milorada Dodika, predsjednika bh. entiteta RS, te stoga i ne čudi ovakav njegov vokabular. Tegeltija i njegova supruga Tijana u januaru 2022. godine završili su na američkoj crnoj listi zbog, kako su naveli iz State Departmenta, visoke korupcije u periodu kada je obnašao funckiju predsjednika Visokog sudskog i tužilačkog vijeća BiH (VSTV).

A kako je on uopće stigao u Borac? Očito je da njegov "šef" Dodik itetako ima veza u Borcu, ali i kompletnom bh. fudbalu. U Upravnom odboru je kluba iz Banje Luke je Bogoljub Zeljković, brat predsjednika FSBiH Vice Zeljkovića. Njih dvojica su Dodikovi sestrići.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.