open-navfaktor-logo
search
Uklonili objavu
U Našoj stranci se predomislili: Forto ipak nije zaslužan za povećanje broja trudnoća u KS?
Na zvaničnom Twitter profilu Naše stranke večeras je objavljen podatak da je u Kantonu Sarajevo zabilježen povećan broj trudnoća. 
05.08.2022. u 21:52
get url
text

VEZANI TEKST - Forto tvrdi da je zaslužan za porast broja trudnoća u KS, iz NiP-a tvrde da su oni

Tu činjenicu povezali su sa odlukom Vlade Kantona Sarajevo da poveća mjesečni iznos naknada za sve porodilje na 1.000 KM.

Objavu su ilustrirali fotografijom nasmiješenog premijera Vlade KS Edina Forte, sa opisom "Fortine naknade za porodilje pun pogodak: U Sarajevu se bilježi porast broja trudnoća". 

Ova objava izazvala je brojne reakcije na društvenim mrežama, a između ostalog, reagirali su i njihovi koalicioni partneri iz stranke Narod i pravda (NiP).

Nihad Kestendžić, kandidat NiP-a za Parlament FBiH na Općim izborima 2018. također se oglasio na Twitteru upitavši koalicione partnere iz Naše stranke "je li ih stid?" i optuživši ih za "bezobrazluk idrskost", jer, kako je naveo, "radi se o projektu NiP-a, s kojim Naša stranka niti Forto nisu imali nikakve veze". 

Nakon što spomenuta objava nije polučila rezultat kakvom su se nadali iz Naše stranke, ona je ubrzo i uklonjena sa njihovog zvaničnog profila na Twitteru.

 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.