open-navfaktor-logo
search
Srbijanski mediji
Vanredni izbori u septembru, Vučić podnosi ostavku?
Vanredni izbori u Srbiji mogli bi da budu održani već u septembru, pišu mediji u Srbiji.
06.02.2023. u 18:33
get url
text

Srbijanski "Blic" je ovu informaciju dobio nezvanično u vrhu SNS, a prenijeli su je i drugi navodeći da predsjednik Srbije Aleksandar Vučić podnosi ostavku.

Kako piše Nova.rs, ova informacija stigla je nakon oštrog govora lidera te stranke i predsjednika Srbije Aleksandra Vučića na sjednici vrha SNS, o čemu pišu "Novosti".

- Bolje je da odemo u opoziciju nego da nam partijski i privatni interesi vode državu. Spreman sam da idem na izbore kao kandidat za premijera, ali neću popustiti pod ucjenama - poručio je Vučić.

Kako navodi "Blic", nagovještaj potpune promjene aktuelne političke panorame u Srbiji nastalo je tokom sumiranja nedavne sjednice Narodne skupštine te zemlje posvećene Kosovu. Vučić je rekao da je SNS bio usamljen u odbrani državnih interesa i da je uz sebe imao narod.

Vučić je također rekao i da mu je "dosta i pokvarenjaka koji bi da se bogate na račun stranke, često se pozivajući na njega prilikom svojih mutnih poslova, a kad god je trebalo da se bore za državu i narod prvi su okretali leđa".

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.