open-navfaktor-logo
search
Reakcije na žrijeb
Velkoski i Hadžić složni: Dobili smo najteže moguće protivnike
Danas je u Nyonu održan je žrijeb koji je Bordo timu za protivnika dodjelio poraženu ekipu iz duela Bate Borisov ili Rosenborg
22.07.2019. u 14:04
get url
text

Fudbaleri FK Sarajevo oprostili su se od takmičenja u Ligi prvaka nakon dva poraza od škotskog prvaka Celtica.

Svoj evropski put Sarajevo će nastaviti u trećem pretkolu Evropske lige, a danas je u Nyonu održan je žrijeb koji je Bordo timu za protivnika dodjelio poraženu ekipu iz duela Bate Borisov ili Rosenborg.

- Stvarno teški protivnici, ali mi smo pokazali da možemo i protiv većih ekipa da odigramo kvalitetno. Nadam se da će i ovaj put biti tako, svakako da ćemo dobro proučiti ovih desetak dana, da nađemo njihove mane i probamo to da iskoristimo i svakako da se svi nadamo jednom pozitvnom rezultatu - rekao je kapiten Sarajeva Krste Velkoski za zvaničnu klupsku internet stranicu.

Da su potencijalni protivnici izuzetno teški smatra i Emir Hadžić.

- Kao i u Ligi prvaka dobili smo najtežeg mogućeg protivnika. Možemo biti sretni obzirom da nas očekuje fudbalski spektakl kao protiv Celtica. Mislim da smo pokazali da možemo igrati sa velikim ekipama, protiv Celtica smo pokazali kvalitet i siguran sam da će tako biti i u predstojećim utakmicama. Koga god da dobijemo, sve je moguće. Oni jesu favoriti, ali mi se ne predajemo te imamo igrače koji će dati sve od sebe - kazao je Emir Hadžić.

Prva utakmica se igra 8.augusta, dok je revanš sedam dana kasnije.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.