Nastavljeno "čišćenje"

Vico Zeljković odobrio: Ognjen Valjić se na velika vrata vraća u bh. fudbal

Valjić je 2017. godine skinut sa sudijske liste jer je oštetio Sarajevo

Ognjen Valjić, bivši bh. fudbalski sudija koji je bio vlasnik i FIFA značke, vraća se u fudbal na velika vrata.

Nakon što se 2017. godine zamjerio sudijskim autoritetima kada na utakmici finala Kupa BiH nije dosudio penal za Sarajevo protiv Širokog Brijega, skinut je sa svih lista, a njegova profesionalna sudijska karijera je završena u decembru iste godine (zajedno sa Edinom Jakupovićem objavio kraj karijere).

No, Valjić se sada vraća u bh. fudbal i to na velika vrata. Već je imenovan za generalnog skretara FSRS, a uz aminovanje Vice Zeljkovića, budućeg predsjednika FSBiH, kojem se u bh. kući fudbala već sada niko ne smije usprotiviti, Valjić će ući u Komitetu za sudije i suđenje FSBiH i to umjesto Nenada Šukurme.

- Komitet za hitna pitanja FS RS je na današnjoj telefonskoj sjednici donio odluku o prijedlogu zamjene člana Komiteta za sudije i suđenje FS Bosne i Hercegovine.

Umjesto Nenada Šukurme, člana Komiteta za sudije i suđenje FSBiH predlaže se Ognjen Valjić, instruktor suđenja prve kategorije. Odluka stupa na snagu danom donošenja - saopćeno je iz FSRS.

Dopis je potpisao Vico Zeljković, a pojedini mediji u entitetu RS navode kako je novo rukovodstvo FSRS "nastavilo sa čišćenjem sudijskog kadra", te "da je na sudijskim listama ostao još jedan 'vepar', a riječ je o Draganu Banjcu (drugi član Komiteta za sudije i suđenje FSBiH iz manjeg bh. entiteta).

Valjić će čovjek od Zeljkovićevog povjerenja, a nedavno je SCsport najavio kako će ovaj bivši sudija postati novi generalni sekretar FSBiH umjesto aktuelnog Adnana Džemidžića.

Ovim činom Zeljković i njegova "ekipa" preuzeli bi potpunu kontrolu nad fudbalom u Bosni i Hercegovini.

Vezani tekstovi
Više iz kategorije
Početna Najnovije Najčitanije Pretraga