open-navfaktor-logo
search
20. kolo
Vraća se Premijer liga BiH: Derbi Borac - Široki u Banjoj Luci
Sezona 2022/23. fudbalske Premijer lige Bosne i Hercegovine nastavlja se danas prvom utakmicom 20. kola između Borca i Širokog Brijega u Banjoj Luci.
24.02.2023. u 08:10
get url
text

Jedan je to od derbija na startu proljetnog dijela prvenstva, s obzirom na to da je Široki Brijeg drugi, a Borac treći na tabeli.

Oba tima na terenu su bila prošlog vikenda i ostvarila neuspjehe. Borac je završio takmičenje u osmini finala Kupa BiH porazom od Rudara u Prijedoru, dok je Širokobriježane na Pecari eliminirao Tuzla City.

- Znamo da je Borac ekipa koja je na domaćem terenu manje više favorit, trebamo prema njima iskazati poštovanje, ali moramo biti maksimalno motivirani za ovaj susret - kazao je trener Širokobriježana Ivica Barbarić.

Strateg domaćih Vinko Marinović kaže da će njegov tim pred svojim navijačima tražiti iskupljenje za eliminaciju u Kupu.

- Želim da odigramo dobru utakmicu i da se iskupimo za poraz u Kupu BiH te da na najbolji način otvorimo drugi dio sezone. Radili smo i analizirali smo sve u prošloj sedmici. Dobio sam dobru reakciju nakon toga i nadam se da će oni to pokazati na terenu.

- Igramo kući, pred našom publikom i sigurno ćemo dati sve od sebe. Dugo nismo igrali u Banjoj Luci, izuzev one utakmice sa Slobodom i mislim da to mnogo znači našim igračima - smatra Marinović.

Dvoboj se igra od 18 sati. Pravdu će dijeliti Mirza Kazlagić. Direktan prijenos je na Areni Sport.

Ostali mečevi 20. kola će biti odigrani u toku vikenda. U subotu u Konjicu se sastaju Igman i Željezničar, dok će u Doboju snage odmjeriti Sloga i tuzlanska Sloboda.

Dan kasnije na rasporedu su tri susreta. Derbi kola će igrati Sarajevo i aktuelni prvak BiH Zrinjski. Ovaj meč će biti odigran na stadionu "Rođeni" u Mostaru jer na domaćem terenu FK Sarajevo, stadionu "Asim Ferhatović Hase", još nisu dovršeni radovi na zamjeni travnjaka.

Zanimljiv će biti i meč između Tuzla Cityja i Veleža, a istog dana igraju još Posušje i Leotar.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.