open-navfaktor-logo
search
Sjajna statistika
"Život" nakon Brazilca: Željo pronašao zamjenu za Santosa?
Clerismario Santos Rodrigues, sjajni brzonogi ofanzivac, po svemu sudeći ovog ljeta će napustiti Željezničar.
03.06.2023. u 16:06
get url
text

Brazilcu je istekao ugovor, a male su šanse da saradnja bude nastavljena. Istina, još postoji mogućnost da saradnja bude nastavljena, ali su procenti mali.

Za to vrijeme Plavi su počeli potragu za njegovim nasljednikom, kako bi spremno dočekali "život" nakon Santosa, koji je bez sumnje bio ne samo jedan od najboljih igrača tima sa Grbavice, nego i Premijer lige BiH općenito.

Među kandidatima za nasljednika brazilskog fudbalera navodno najbolje kotira Nihad Šero, 23-godišnji krilni napadač koji je u prošloj sezoni briljirao u dresu GOŠK-a iz Gabele.

Šero je u dresu prvaka Prve lige Federacije BiH imao sjajnu statistiku. Sa 18 golova i sedam asistencija statistički je najbolji igrač Prve lige FBiH i s te strane nameće se kao najbolja moguća zamjena za Santosa.

Uz Želju, za usluge mladog ofanzivca, kojem je prema podacima na Transfermarktu ovog ljeta istječe ugovor sa GOŠK-om, interes su iskazao i Tuzla City, te navodno i aktuelni prvak Zrinjski.

Osim za GOŠK, tokom karijere Šero je igrao i za Goražde, bihaćko Jedinstvo, Simm-Bau, Bylis (Albanija), Travnik i visočku Bosnu.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.