open-navfaktor-logo
search
Danas okupljanje
Zmajevi počinju operaciju "Liga nacija": Još niko nije otkazao Petevu
Fudbalska A reprezentacija Bosne i Hercegovine danas će u Zenici početi okupljanje pred junske utakmice Lige nacija protiv Finske (dva meča), Rumunije i Crne Gore.
30.05.2022. u 08:03
get url
text

Zmajevi će pripreme obaviti u Trening-kampu Fudbalskog saveza BiH u Zenici, a sigurno da je dobra vijest da, za sada, još niko zvanično nije otkazao dolazak na okupljanje. Selektor Ivaylo Petev za četiri utakmice pozvao je 31 igrača.

To su - golmani: Ibrahim Šehić, Nikola Vasilj, Vladan Kovačević;

Odbrana: Siniša Saničanin, Anel Ahmedhodžić, Dennis Hadžikadunić, Hrvoje Miličević, Hrvoje Barišić, Sead Kolašinac, Eldar Ćivić, Jusuf Gazibegović, Amar Dedić, Mateo Sušić

Vezni red: Amir Hadžiahmetović, Sanjin Prcić, Rade Krunić, Amer Gojak, Gojko Cimirot, Miralem Pjanić, Vladan Danilović, Muhamed Bešić, Miroslav Stevanović, Dino Hotić, Haris Duljević

Napad: Edin Džeko, Ermedin Demirović, Smail Prevljak, Luka Menalo, Kenan Kodro, Nemanja Bilbija.

- Mogu obećati da ćemo moja ekipa i ja učiniti sve da ostvarimo što bolji rezultat. Imamo četiri utakmice i to je maksimalno 12 bodova koje želim. U svakoj utakmici ćemo ići na pobjedu i jako je bitan naš pristup i zalaganje igrača. Vjerujem u njih i da možemo postići ovaj cilj - kazao je Petev prošle sedmice, kada je objavio spisak za predstojeće mečeve.

VEZANI TEKST - Strmoglavi pad: Ivaylo Petev najgori selektor u historiji BiH!

Utakmice Lige nacija bit će posljednja prilika da bugarski stručnjak sačuva selektorsku poziciju pred start kvalifikacija za EURO 2024. Petev je selektor koji je ostvario najgore rezultate u kvalifikacijama u historiji naše reprezentacije.

U prvom susretu naš tim će se sastati sa selekcijom Finske 4. juna u Helsinkiju. Naredni duel na programu je tri dana kasnije kada u Zenici gostuje nacionalni tim Rumunije.

Reprezentacija BiH zatim putuje u Podgoricu gdje će 11. juna odigrati sa Crnom Gorom da bi u posljednjem kolu Lige B, grupe 3, 14. juna, na svom terenu ugostila Finsku.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.