open-navfaktor-logo
search
Liga nacija
Zmajevi remizirali protiv moćne Nizozemske
Fudbalska A reprezentacija Bosne i Hercegovine remizirala je protiv moćne Nizozemske u meču 3. kola Lige nacija. 
11.10.2020. u 19:50
get url
text

Meč na zeničkom Bilinom polju završen je bez pobjednika i bez golova (0:0). Hrabri Zmajevi pokazali su da nisu zaboravili igrati fudbal i uspjeli su se psihički vratiti nakon što su u četvrtak poraženi u polufinalu baraža za EURO od Sjeverne Irske. 

Selektor Duško Bajević na teren je poslao znatno drugačiju ekipu u odnosu na onu koja je igrala na Grbavici. Neki su otpali zbog povreda, a drugi nisu opravdali povjerenje stručnog štaba, pa su završili na tribinama.

Tako smo na terenu gledali trojicu debitanta (Dennis Hadžikadunić, Benjamin Tatar i Advan Kadušić).

Na startu meča Nizozemci su imali inicijativu, ali prvi su zaprijetili Zmajevi. U 12. minuti bilježimo stopostotnu prilika za bh. tim, ali je Gojak sve upropastio. Nakon ubacivanja sa desne strane, novi igrač Torina je oklijevao, pa je njegov udarac izblokirao De Vrij.

{$galerijaFotografija}

Kako je vrijeme odmicalo, naš tim se oslobađao pritiska i sve više je prijetio, ali su neprecizni bili Gojak, Krunić, Đurić, Tatar...

U nekoliko navrata naši momci bi sjajno povukli kontru, ali nisu imali koncentracije u završnici, pa se rezultat u prvom dijelu nije mijenjao.

Nakon sat igre, na teren je, uz ovacije sa tribina, ušao Edin Džeko. I odmah je Dijamant pokazao zašto je najveća opasnost za protivničke odbrane. U for je gurnuo Todorovića, ali je on oklijevao pa je Van Dijk spriječio da uputi udarac u okvir gola. 

Nekoliko minuta kasnije kapiten Rome proigrao je Kolašinca, čiji udarac je izblokiran.

Van Dijk je još jednom spasio svoj gol kada je sa terena "izgurao" Džeku, prekopiravši defanzivu kao iz duela protiv Todorovića.

U 69. minuti stopostotna prilika za BiH. Džeko je uposlio Pjanića koji je snažno šutirao, ali je Cillessen zaustavio njegov pokušaj.

Uslijedio je period igre u kojem su gosti prijetili, no odbrana Zmajeva bila je na visini zadatka. A onda kada je "kapitulirala odbrana" ukazao se Ibrahim Šehić. Golman bh. tima u 77, 78. i 86. minuti panterskim intervencijama odbranio je nemoguće. Uz to, treba napomenuti kako je i Todorović u jednom napadu Nizozemske spasio naš gol, kada je intervenisao na gol-liniji.

Naredni meč Zmajevi će igrati 14. oktobra protiv Poljske u Wroclawu. 

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore

BiH - Nizozemska, 11.10.2020.
1 od 17
left-arrowright-arrow
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.