Niske temperature

Zmajevi u šetnji Rejkjavikom, Pjanić "najhrabriji"

Fudbaleri Bosne i Hercegovine danas u Rejkjaviku protiv Islanda igraju duel šestog kola grupe J kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.

Zmajevi su jutros prije utakmice bili u šetnji islandskom prijestolnicom, a još jučer smo pisali ogromnim razlikama u vrmenskim uvjetima kada je u pitanju ovaj dio Evrope i Island.

Na Islandu je danas maksimalna temperatura 11 stepeni Celzija, a bh. fudbaleri su u šetnji gradom imali odjevene trenerke i zimske jakne. Samo oni hrabri, poput Pjanića, na cestu su izašli u šorcu.

U vrijeme utakmice, od 18.45 sati po lokalnom vremenu (po našem 20.45 sati), maksimalna temperatura koji predviđaju popularni servisi poput Accu Weathera iznosit će devet stepeni.

BiH je u prvoj utakmici na startu kvalifikacija u Zenici razbila Island rezultatom 3:0. Dva pogotka postigao je Rade Krunić, a jedan Amar Dedić. Ono što našoj selekciji ne ide u prilog jesu rezultati sa gostujućih terena, a BiH je posljednji put slavila gostujuću pobjedu prije gotovo dvije godine protiv Kazahstana (9. oktobar 2021.)

Vezani tekstovi
Više iz kategorije
Početna Najnovije Najčitanije Pretraga