open-navfaktor-logo
search
Uprava policije TK
Akcija u Tuzli: Pronađeno oružje i droga ulične vrijednosti veće od 200 hiljada KM
Općinski sud Tuzla prihvatio je prijedlog Kantonalnog tužilaštva Tuzlanskog kantona (TK) i odredio jednomjesečni pritvor za Rusmira Vukičevića (44) iz Tuzle, zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio krivično djelo neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga u sticaju sa krivičnim djelom nedozvoljeno držanje oružja ili eksplozivnih materija, saopćeno je iz Tužilaštva TK.
22.11.2021. u 11:05
get url
text
Tuzla: Zaplijenjena droga
Tuzla: Zaplijenjena droga

Tuzlanska policija je u petak obavila pretrese u tuzlanskom naselju Plane, tokom kojih je pronađena droga ulične vrijednosti veće od 200 hiljada KM.

- Uhapšen je muškarac incijala V. R. (44) iz Tuzle, a oduzeto je 6,4 kilograma droge cannabis sativa, četiri kilograma i 828 grama spida. Pronađena je i za sada nepoznata praškasta materija težine oko kilograma, kao i 3,3 litra etil alkohola te litar amfetaminskog ulja - rekao je načelnik Policijske uprave Tuzla Siniša Vareškić.

Pored droge, oduzeta je i digitalna vaga, aparat za vakumiranje, automatska puška kalibra 7,62 milimetra sa dva okvira i 60 komada municije, gasni pištolj sa šest gasnih metaka, taktički vojni nož, bajonet, žica za davljenje, mobilni telefon i tri laptopa.

- Vrijednost cannabis sative je oko 64 hiljade KM, spida oko 115 hiljada KM, a ulja za spravljanje amfetamina oko 21 hiljadu KM. Sve ukupno oko 220 hiljada KM. Napominjem da još nisu urađena sva vještačenja na oduzetim materijama - navodi Vareškić.

Uhapšeni, čije su prostorije pretresene, pojašnjava Vareškić, do sada nije policijski obrađivan zbog zloupotrebe narkotičkih sredstava, ali je poznat policajcima kao osoba koja se druži s osobama koje se time bave.

- Ovo je plod kontinuiranog rada Policijske uprave Tuzla. Samo u posljednjih mjesec smo zaplijenili dva kilograma narkotika, od toga je oko 600 grama marihuane i oko 1,4 kilograma amfetamina. To su velike količine i ne možemo se oteti utisku da se radi o organiziranim grupama, koje mi pratimo i kojima smo za vratom - rekao je Amir Kasapović, šef Odsjeka za borbu protiv zloupotrebe droga u Sektoru kriminalističke policije Uprave policije Tuzlanskog kantona.

{$galerijaFotografija}

droga-mup-tk.jpg
Droga MUP TK
1 od 6
left-arrowright-arrow
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.