open-navfaktor-logo
search
Sud BiH
Automafijašu Marku Trifkoviću produžen pritvor do jula
Marku Trifkoviću Žižanu, automafijašu sa Pala, koji je uhapšen u januaru i koji se od tada nalazi u KPZ-u Sarajevo, odlukom Suda Bosne i Hercegovine, produžen je pritvor.
15.05.2020. u 15:17
get url
text

- Sud Bosne i Hercegovine je u predmetu Marko Trifković u postupku redovne kontrole opravdanosti trajanja mjere pritvora donio rješenje kojim je utvrđeno da i dalje postoje okolnosti koje opravdavaju primjenu mjere pritvora prema optuženom. Naredna kontrola pritvora je za dva mjeseca, tačnije 8.juli 2020. godine - potvrđeno je iz Suda.

Pritvor Trifkoviću određen je zbog opasnosti od bjekstva.

On se sumnjiči za više krivičnih djela, a dovodio se u vezu i sa ubistvom policajaca Adisa Šehovića i Davora Vujinovića.

Kako smo ranije objavili, policijske "PP veze" su ga spominjale kao osobu koja je bila prisutna na mjestu ubistva policajaca, zajedno sa Srećkom Trifkovićem i još jednom osobom.

Jedan je od optuženih u predmetu "Volan", koji se pred Sudom BiH vodi protiv 27 pripadnika automafije iz Istočnog Sarajeva.

On i Bojan Košarac su, od augusta 2018. izdvojeni iz predmeta jer su bili nedostupni organima gonjenja i za njima su raspisane potjernice.

Ovoj grupi, za čijeg organizatora je označen Danilo Cicović, na teret se stavlja organizirani kriminal, teške krađe, iznude, krijumčarenje, pranje novca i druga povezana krivična djela.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.