open-navfaktor-logo
search
Akcija Kodeks
Banjalučani optuženi za šverc droge, kokain preuzimali i miješali u teretani
Okružni sud u Banjoj Luci potvrdio je optužnicu protiv osmerice Banjalučana koji su uhapšeni u akciji banjalučke policije "Kodeks" krajem prošle godine, zbog šverca kokaina i marihuane.
01.04.2022. u 08:12
get url
text

Optužnicom su obuhvaćeni Milorad Vuković zvani Luis, Luka Brković, Filip Bojić, Goran Đurica, Petar Marjanović, Vladimir Zečić, Saša Mirković i Aljoša Marić.

Optužnica ih tereti da su u period od kraja 2019. godine do 6. decembra 2021. godine na području Banje Luke neovlašteno nabavljali, držali radi prodaje, posredovali i prodavali kokain ili marihuanu.

U optužnici stoji da su Vuković i Brković nabavljali veće količine kokaina, nakon čega je Brković drogu predavao Marjanoviću i Đurici.

Droga je najčešće preuzimana u objektu jednog banjalučkog fitness centra i teretane gdje su kokain miješali sa drugim  supstancama kako bi povećali količinu, pa je vagali i pakovali u pakovanja od po jedan gram.

Droga je prodavana krajnjim korisnicima po cijeni od oko 100 KM za gram.

U optužnici se dodaje i da su Brković i Bojić od kraja 2019. do decembra 2021. godine, radi dalje prodaje nabavljali veće količine marihuane, a da su zatim Mirković, Marić i Zečić drogu vagali, pakovali i prodavali po cijeni 50 KM za tri grama, a da je Mirković nakon prodaje droge, Bojiću predavao novac u iznosu od 1.500 eura za preuzetih pola kilograma.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.