open-navfaktor-logo
search
Traže 200 radnika
Banjalučka Bema ne želi radnike preko Zavoda za zapošljavanje RS-a
Tvornica obuće Bema Banja Luka, na čijem je čelu ugledni privrednik Marinko Umičević, raspisuje konkurs za prijem 100 radnika u proizvodnom pogonu u Banjoj Luci i 100 radnika u pogonu Mrkonjić Gradu.
22.03.2022. u 11:10
get url
text

U izjavi za banjaluka.net Umičević je najavio da se na konkurs za rad u Bemi mogu prijaviti radnici sa osnovnom školom ili bilo kojom srednjom školom.

- Nažalost, nismo se prijavili na konkurs koji je raspisao Zavod za zapošljavanje Republike Srpske jer su uvjeti nepovoljni. Trebalo bi da odmah primimo na neodređeno radnika kojeg nikada nismo ni vidjeli, a imamo jako loša iskustva jer je ovo industrija koja popunjava kućni budžet i tzv. "protočni bojler". Radnik dođe u Bemu, pa čeka šansu da ode negdje dalje.

Doduše, velika većina radnika ostane, tako da ćemo mi sami finansirati zapošljavanje, rekao je Umičević i dodao da probni rad traje pet dana. Umičević je naveo da ako u Banjoj Luci na birou ima oko 2.500 ljudi sa osnovnom školom, Bema im nudi priliku i šansu da rade.

Bema je sa Umičevićem na čelu uspjela da u svakom pogledu izazovnu 2021. godinu završi uspješno. Uz sve probleme koje je stvorila pandemija koronavirusa, koja je uzrokovala bolovanja, odsustva i izostanke, Bema je kroz lon posao koji radi oko 1.200 radnika uspjela da napravi više od dva miliona pari obuće i realizaciju veću od 18 miliona KM.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.