open-navfaktor-logo
search
BS Telecom Solutions
BS Husky nadzire Pelješki most
Pelješki most sa kompletnom dionicom pristupnih cesti, koje uključuju tri čvora, dva mosta i dva tunela od kojih je tunel Debeli Brijeg dužine 2.406 metara, pod nadzorom je softvera kompanije sa sjedištem u Sarajevu – BS Telecom Solutions, članice ASEE grupacije. 
01.08.2022. u 10:08
get url
text
Pelješki most
Pelješki most

Na dionice je instalirano više od 200 prometnih znakova sa izmjenjivim sadržajem i oko 100 nadzornih kamera za detekciju incidenata. 

Kompletna dionica je pod nadzorom Kontrolnog centra u Zaradežu gdje operateri putem centralnog sistema za nadzor i upravljanje BS Husky 24 sata dnevno vode brigu o sigurnosti učesnika u prometu. 

BS Husky softver do danas je ugrađen i upravlja svim segmentima saobraćaja diljem BiH, Srbije, Crne Gore i Hrvatske.  

Ovo je jedan od najvećih projekata u EU i najveći u Hrvatskoj što je samo još jedna u nizu potvrda činjenice da je BS Husky softver lider u domenu pametnih transportnih sistema, kao jedan od najkvalitetnijih i najkonkurentnijih proizvoda.  

Kompanija BS Telecom Solutions, članica ASEE grupacije, osnovana je 2002. godine i na tržištu je od tada prisutna kao proizvođač, isporučilac i integrator kompletnih telekomunikacijskih i informacijskih sistema koji se zasnivaju na modernim tehnologijama i vlastitim tehnološkim istraživanjima. 

U ovom trenutku, kompanija je regionalni lider na tržištu pametnih transportnih sistema (Intelligent Transportation System), a na putu je da sa svojim Smart City rješenjima preuzme vodeće mjesto i u ovoj sferi, navodi se u saopćenju Softver kompanije BS Telecom Solutions.  

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.