open-navfaktor-logo
search
Izvinjenje
Centrotrans o izbacivanju starice iz vozila: Vozač suspendiran, protiv njega je pokrenut postupak
Povodom incidenta koji se desio sinoć na stanici Vijećnica u Sarajevu, kada je vozač Centrotransa nakon kraće rasprave, izbacio stariju ženu iz vozila, oglasila se kompanija Centrotrans.
05.12.2023. u 12:38
get url
text

VEZANI TEKST - Vozač autobusa u Sarajevu izbacio staricu iz vozila, pala na pločnik

- Izražavamo veliko žaljenje što je ovaj sramni postupak, neprofesionalan i nedopustiv odnos prema putnici, djelo našeg uposlenika. Po saznanju za nemili događaj vozač je odmah suspendiran i protiv njega je pokrenut postupak koji predviđa i otkazivanje Ugovora o radu.

Ovom prilikom upućujemo izvinjenje našoj putnici i građanima Kantona Sarajevo koji koriste usluge našeg prijevoza. Sigurno je da ne postoji nikakvo opravdanje za ovakvo ponašanje našeg vozača, i učinit ćemo sve da se ovakvi ili slični postupci nikada više ne ponove.

Centrotrans kao kompanija sa dugom tradicijom autobuskog prijevoza putnika, ulaže velika materijalna i finansijska sredstva kako bi našim putnicima obezbijedila najkvalitetniji prijevoz. Značajna sredstva i vrijeme ulažemo u edukaciju uposlenika te primjenu definiranih pravila u ponašanju voznog i drugog radnog osoblja prilikom obavljanja iznimno odgovornog posla – pružanje usluga javnog prijevoza putnika.

Nažalost, i pored svega što je poduzeto, desi se slučaj u kojem pojedinac svojim postupkom naruši godinama građen imidž i odnos prema korisnicima naših usluga, te na taj način umanji doprinos svih uposlenika Centrotransa u obezbjeđenju kvalitetnog prijevoza na području Kantona Sarajevo.

Naše cijenjene putnike želimo obavijestiti da je ovaj izolirani slučaj osuđen od svih uposlenika, posebno voznog osoblja, te da će sve učiniti kako bi putnicima kao i do sada pružili maksimalno kvalitetnu i udobnu vožnju u autobusima kompanije Centrotrans, saopćeno je iz Centrotransa.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.