open-navfaktor-logo
search
MUP RS-a
Četiri osobe osumnjičene za zloupotrebu položaja, firmu iz Bijeljine oštetili za 258.000 KM
Uprava kriminalističke policije MUP-a RS podnijela je Okružnom javnom tužilaštvu u Bijeljini izvještaj o počinjenim krivičnim djelima zloupotreba službenog položaja ili ovlaštenja protiv četiri osobe.
29.04.2022. u 11:17
get url
text

Kako saznajemo, osumnjičeni su Predrag Perković, Ivana Stanišić, Milan Panić i Boban Savić, a terete se da su oštetili privredno društvo iz Bijeljine za 258.000 КM.

- Također, sve četiri osobe se sumnjiče da su kao odgovorna lica privrednog društva iz Bijeljine naložili radnicima zaposlenima u ovom društvu izvođenje radova u privatne svrhe na vlastitim imanjima i imanjima drugih lica s područja Bijeljine - saopćeno je danas iz MUP-a RS-a.

Perković, Stanišić i Panić se sumnjiče da su kao odgovorna lica zaključivali ugovore sa drugim privrednim društvom iz Bijeljine, te odobrili plaćanje računa suprotno potpisanom ugovoru.

Također, Perković i Panić se sumnjiče da su u svojstvu odgovornih lica privrednog društva iz Bijeljine u periodu od 2019. do 2021. godine zaključivali ugovore u vezi sa građevinskim radovima s drugim privrednim društvom iz Bijeljine, te ispostavljali i plaćali fakture, nakon čega je utvrđeno da izvedeni radovi ne odgovaraju činjeničnom stanju i vrsti trebovanog materijala.

Savić i Stanišić se sumnjiče da su kao odgovorna lica privrednog društva iz Bijeljine potpisivali izdatnice materijala na određeni novčani iznos, nakon čega je utvrđeno neslaganje prikazanih količina utrošenog materijala sa stvarno izvedenim obimom radova i utroškom materijala.

 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.