open-navfaktor-logo
search
Šestero mrtvih
Detalji krvavog pohoda u Coloradu: Napadač ciljao žrtve, većinu ih je poznavao
Naoružani napadač koji je djelovao sam ubio je pet i ranio dvije osobe u ponedjeljak u američkoj saveznoj državi Coloradu, a zatim je i sam ubijen u obračunu s policijom.
29.12.2021. u 09:38
get url
text

VEZANI TEKST - Krvavi pohod u Denveru: Naoružani muškarac ubio četiri osobe, ubijen u okršaju s policijom

Lokalne vlasti su saopćile da je naoružani napadač, koji je pucao na nekoliko lokacija u okolini Denvera, ciljao žrtve na osnovu prethodnih ličnih i poslovnih dogovora.

Napadač Lyndon James McLeod (47) također je ubijen u ponedjeljak navečer nakon što je upucao policajca koji se obračunao s njim u prometnoj trgovačkoj četvrti u predgrađu Denvera.

Matt Clark, komandir Odsjeka za zločine u policiji Denvera, rekao je da je napadač poznavao većinu žrtava, ali ne i posljednju osobu koju je upucao - službenicu u hotelu u trgovačkom području Belmar u Lakewoodu.

- Sarah Steck (28) koja je umrla od zadobijenih povreda u utorak, očigledno je bila meta zbog spora s hotelom, a ne s njom - rekao je Clark.

Načelnik denverske policije Paul Pazen rekao da istražitelji još nisu otkrili motiv napada. Pucnjave su česte u SAD-u gdje je pravo na posjedovanje oružja zagarantovano Ustavom.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.