open-navfaktor-logo
search
FUP saopćio
Detalji policijske akcije u Sarajevu: Uhapšene tri osobe, oduzeti droga, oružje i skupocjeni automobil
Policijski službenici Federalne uprave policije Federalnog ministarstva unutrašnjih poslova su danas pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo proveli su operativno taktičku akciju kodnog naziva "Pub" s ciljem dokumentovanja krivičnog djela neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga. 
26.07.2023. u 20:36
get url
text

U sklopu tih aktivnosti, a na osnovu naredbe Općinskog suda u Sarajevu uhapšene su tri osobe inicijala E. N. (1985.) A. J. (1984.) i A. A. (1984.), te su izvršeni pretresi pokretne i nepokretne imovine na sedam lokacija, za koje je utvrđeno da koriste te osobe.

Prilikom pretresa pronađena je i oduzeta određena količina opojne droge amfetamin, oružje, skupocjeni automobil, te drugi predmeti koji potječu ili se dovode u vezu sa navedenim krivičnim djelom a koji će biti korišteni kao dokaz u krivičnom postupku, saopćio je FUP.

Oni se sumnjiče da su određeni vremenski period, nabavljali drogu koju su zatim skrivali, pakovali i prodavali krajnjim korisnicima, kojom prilikom su ostvarili protivpravnu imovinsku korist.

VEZANI TEKST - Traju pretresi u Sarajevu, pogledajte šta je zabilježio fotoreporter Faktora u Jukićevoj ulici

Navedene osobe će biti kriminalistički obrađene u službenim prostorijama Federalne uprave policije, te će u zakonskom roku biti predate u daljnju nadležnost Kantonalnom tužilaštvu Kantona Sarajevo uz izvještaj o počinjenom krivičnom djelu.

Federalni ministar unutrašnjih poslova Ramo Isak i direktor Federalne uprave policije Vahidin Munjić su čestitali policijskim službencima Federalne uprave policije i poručili da je borba protiv svih oblika kriminaliteta i dalje u fokusu rada Federalne uprave policije, saopćeno je iz FUP-a.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.