open-navfaktor-logo
search
Stravičan slučaj
Dječak u SAD-u umro od gladi, otac ga vezao lancem i psećom ogrlicom
Nakon obdukcije, utvrđeno je da je Eduardo umro zbog izgladnjivanja i zlostavljanja
05.06.2019. u 09:17
get url
text
Eduardo Posso

Eduardo Posso trebao je živjeti na Floridi sa svojom sestrom, ocem i maćehom i tu pohađati školu. Međutim, umjesto toga je ovaj 12-godišnjak završio u bolnici sa znakovima dugotrajnog zlostavljanja, zanemarivanja i gladovanja. Proglašen je mrtvim 24. maja.

Njegov otac Luis Posso (32) i maćeha Dayana Medina-Flores (25) uhapšeni su i optuženi za zlostavljanje, zapostavljanje i ubistvo maloljetnika. Prema informacijama lokalnih zvaničnika, par je već duže vrijeme na smrt izgladnjivao Eduarda tokom njihova boravka u motelu u Bloomingtonu, u Indiani.

Eduardova majka Aurea Garcia izjavila je za CNN kako nije znala ni da je njen sin napustio Floridu. Kada joj je policija došla na vrata, ona je mislila da su se njena djeca odlučila vratiti njoj jer ih njihov otac nije dobro tretirao.

- Mislila sam da je moj sin napokon ispričao nekome šta se zbiva i da će dobiti pomoć - rekla je Garcia.

Međutim, policajci su došli do njene kuće kako bi je obavijestili o smrti njenog sina.

Nakon obdukcije, utvrđeno je da je Eduardo umro zbog izgladnjivanja i zlostavljanja. Na tijelu je imao modrice, rane i posjekotine. Prema policijskim dokazima, izgleda da je posljednjih sedmica svog života bio zatvoren u kupaonici motela, vezan lancem za držač peškira i sa psećom ogrlicom oko vrata. Radilo se o ogrlici za treniranje životinja koja je mogla izazvati blage električne šokove.

Maćeha Medina-Flores priznala je istražiteljima da je njen suprug znao tući Eduarda pojasom ili cipelom. Također je potvrdila da ga je više puta znao vezati lancima ili užetom te da mu je znao stavljati elektronsku ogrlicu za pse. Ispričala je da su ga, kada su dijelili reklamne letke, držali u kupatilu i pratili kako se ponaša putem videa.

Naime, Posso i Medina-Flores su već neko vrijeme radili za putujući cirkus i dijelili njegove letke.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.