open-navfaktor-logo
search
FIPA
Dogovorena organizacija poslovnih susreta vlasnika projekata iz BiH i istanbulskih kompanija
Direktorica Agencije za unapređenje stranih investicija u Bosni i Hercegovini (FIPA) Milica Marković i predsjednik Privredne komore Istanbula Šekib Avdagić dogovorili su nastavak saradnje na intenzivnijem i efektnijem promovisanju BiH i investicijskih projekata članicama Privredne komore Istanbula.
05.04.2021. u 10:47
get url
text

Privredna komora Istanbula je najveća privredna komora u Turskoj i jedna od tri najveće u svijetu koja okuplja 420.000 firmi članica. Osnovana je davne 1882. godine, još u vrijeme Osmanskog carstva, navedeno je u saopštenju FIPA-e.

Komora predstavlja sve privredne sektore koji su zastupljeni na prostoru Istanbula i djeluju pod njenim okriljem, od cvjećarstva i građevinarstva preko automobilske industrije i osiguravajućih kuća do zdravstva i grafičke industrije. Kada je u pitanju saradnja sa BiH, poseban fokus će biti stavljen na projekte proizvodnje pilećeg mesa i logističke centre.

Također, tokom razgovora sa zamjenikom izvršnog direktora Svjetskog udruženja agencija za promociju investicija (WAIPA) Ismailom Ersahinom dogovorena je organizacija zajedničke manifestacije koja će biti posvećena privrednom oporavku regiona Zapadnog Balkana nakon pandemije koronavirusa, te iskustvima i izazovima u privlačenju direktnih stranih investicija i optimalnoj upotrebi Programa postinvesticijske podrške u procesu privlačenja direktnih stranih ulaganja, zaključili su iz FIPA-e.

 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.