open-navfaktor-logo
search
Granični prijelaz Rača
Državljanin Njemačke i Kine u BiH pokušao ući s lažnim PCR testom
Službenici Jedinice granične policije Bijeljina, jučer nisu dozvolili ulazak državljaninu Savezne Republike Njemačke i Narodne Republike Kine, nakon što je prilikom graničnih provjera predočio potvrdu PCR testa na COVID-19 za koju se sumnja da je falsificirana. Kontroliran je na ulasku u Bosnu i Hercegovinu na Međunarodnom graničnom prijelazu Rača.
22.10.2020. u 17:52
get url
text

Zbog postojanja osnova sumnje da je počinjeno krivično djelo falsificiranje isprave, o događaju je obaviješten tužilac Okružnog javnog tužilaštva u Bijeljini, prema čijem je nalogu predmet ustupljen službenicima Stanice granične policije Sremska Rača Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srbije. U skladu sa Zakonom o strancima, uručeno mu je rješenje o odbijanju ulaska u BiH.

Istoga dana, službenici ove jedinice su na ulasku u BiH na prijelazu Rača otkrili falsificiranu vozačku dozvolu BiH prilikom graničnih provjera bh. državljanina. Prema nalogu tužioca Okružnog javnog tužilaštva u Bijeljini vozačka dozvola je privremeno oduzeta, a protiv bh. državljanina ovom tužilaštvu bit će dostavljen izvještaj o poduzetim mjerama i radnjama.

Uz navedeno, službenici JGP Bijeljina su 20. oktobra 2020. otkrili falsificiranu vozačku dozvolu Republike Slovenije koju je na uvid dao državljanin Republike Srbije. Kontroliran je na ulasku u BiH na prijelazu Rača. Prema nalogu tužioca Okružnog javnog tužilaštva u Bijeljini, predmet je ustupljen službenicima Stanice granične policije Sremska Rača Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srbije. 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.