open-navfaktor-logo
search
Okružni sud
Dvojac osumnjičen za Bašićevo ubistvo branio se šutnjom, predložen im pritvor po svim osnovama 
Aleksandar Miljatović i Igor Repajić, osumnjičeni za ubistvo načelnika Sektora kriminalističke policije Policijske uprave Prijedor Radenka Bašića sprovedeni su u Okružni sud Banja Luka uz prijedlog da im se odredi pritvor. 
29.03.2022. u 18:27
get url
text

Obojica su se branili šutnjom tokom današnjeg ispitivanja u Republičkom javnom tužilaštvu Republike Srspske u Banjoj Luci. 

VEZANI TEKST - Osumnjičeni za Bašićevo ubistvo sprovedeni u Tužilaštvo RS-a

Pritvor im je predložen iz svih pritvorskih razloga - zbog opasnosti od bjekstva, bojazni da će boravkom na slobodi uništiti dokaze važne za krivični postupak i ometati krivični postupak uticajem na svjedoke ili saučesnike, da će ponoviti krivično djelo, kao i zbog težine krivičnog djela i što bi puštanje na slobodu rezultiralo stvarnom prijetnjom narušavanja javnog reda.

Treći osumnjičeni za ovo ubistvo Dalibor Railić, osumnjičen da je organizovao i naručio ubistvo, odlukom Suda BiH se već nalazi u pritvoru. 

Prema ranijim saznanjima iz istrage, Miljatović je priznao izvršenje djela i istražiocima detaljno ispričao kako je ono isplanirano i počinjeno. On je navodno sa Railićem dogovorio da za 50.000 evra ubije Bašića.

Nezvanično, nakon ubistva u bjekstvu mu je pomogao Repajić. 

Bašić je ubijen u 21. marta u 6.50 sati u prijedorskom naselju Pećani.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.