open-navfaktor-logo
search
Vrhovni sud RS-a
Dvojcu iz Banje Luke potvrđeno 10 godina zatvora zbog droge
Vrhovni sud Republike Srpske pravosnažno je osudio Banjalučane Dragana Narančića (28) i Savu Čolića (33) na ukupno deset godina zatvora zbog krivičnog djela nedozvoljena proizvodnja i promet droga.
22.12.2021. u 15:50
get url
text

- Žalba je odbijena kao neosnovana i potvrđena je presuda Okružnog suda u Banjoj Luci – potvrdila je sekretar Vrhovnog suda RS Jelena Despotović.

Narančić i Čolić su osuđeni na po pet godina zatvora za trgovinu marihuanom i heroinom. Uhapšeni su u februaru prošle godine u akciji MUP-a RS-a, kodnog naziva "Kavez".

Zajedno sa njima bila je optužena i Lora Glušica (21), ali protiv nje je postupak razdvojen. Ona je u međuvremenu sklopila sporazum sa tužilaštvom i pristala na tri i po godine zatvora.

 

Troje optuženih su se teretili da su u periodu od augusta 2019. godine do decembra iste godine, u Banjoj Luci preprodavali heroin i marihuanu.

Čolić se teretio da je od njemu poznatih osoba neovlašteno nabavljao veće količine heroina i marihuane, a potom angažovao Dragana Narančića i Loru Glušicu, koji su ih dalje preprodavali tako što su ih prepakivali u manja pakovanja, te prodavali krajnjim konzumentima na području grada Banja Luka.

 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.