open-navfaktor-logo
search
PDA u Banovićima
Elzina Pirić: Dok sam živa, radit ću na putu koji su trasirali Alija Izetbegović i Sulejman Tihić
U MZ Banovići Selo održan je predizborni skup Pokreta demokratske akcije pred više od 3.000 građana općine Banovići.
26.09.2022. u 08:49
get url
text

Na predizbornom skupu obratili su se kandidati za skupštinu Tuzlanskog kantona Mehmed Hasanović, Belma Brigić Softić i Midhat Husić, kandidati za Zastupnički dom Parlamenta FBiH Rasim Dostović, te predsjednica Pokreta demokratske akcije Elzina Pirić, kao i kandidat za Parlamentarnu skupštinu Bosne i Hercegovine Mirsad Bećić. Pored domaćina prisutim su se obratili predsjednik GO PDA Lukavac Suad Salibašić, kandidat za Zastupnički dom Parlamenta FBiH izborna jedinica 403 i predsjednik OO PDA Kladanj Nijaz Mezetović, kandidat za Skupštinu Tuzlanskog kantona. 

Prisutnim građanima obratila se Elzina Pirić, predsjednica Pokreta demokratske akcije i kandidat za Zastupnički dom Parlamenta FBiH, svojim emotivnim govorom iznijela je probleme i iskušenja sa kojima se svakodneno susreće kao jedina predsjednica političkog subjekta u Bosni i Hercegovini:

- Pored Senada Hažifejzovića i Denisa Bećirovića najveća sam žrtva plaćenih režimskih medija i njihovih botova koji su neumorni u svojim svakodnevnim radnjama. Prijetili su mi ubistvom, bacanju bombi na mene i moju porodicu, postavljanju bombe ispod automobila, ali nisu me uspjeli zastrašiti. Osam godina pokušavaju da unište moj moralni integritet, plaćeni mediji nazivali su me pogrdnim imenima, izazivali su mržnju prema meni, a sve iz tog razloga što nemam dlake na jeziku kako prilikom ovakvog obraćanja tako i za govornicom Parlamenta FBiH.

Ono što čovjeka zaboli jeste da su i moje zdravstveno stanje dovodili u pitanje i to je čak bilo predmet istraga. Bila sam na naslovnicama plaćenih režimskih medija i u vezi s tim, iako svi znaju da sam od 2015. godine onkološki pacijent što ne bih nikome poželjela. Ja sam jedina žena koja je predsjednik stranke u Bosni i Hercegovini. To bi trebalo nešto značiti organizacijama koje se bore za prava žena, ali i to se vrlo često od pojedinih dovodi u pitanje. Potpisnik sam više rezolucija o zaštiti ljudskih prava i sloboda, posebno prava žena, a nikada niti jedna međunarodna organizacija, vladina ili nevladina organizacija nije stala u moju zaštitu.

Jedino su ljudi iz Pokreta demokratske akcije bili tu u najtežim momentima, štitili me i pružali mi riječi podrške na čemu im se iskreno zahvaljujem. Dok sam živa, radit ću na političkom putu koji su trasirali predsjednik Alija Izetbegović, predsjednik Sulejman Tihić i dr. Mirsad Kukić, prvi predsjednik i osnivač ove stranke, a to je diplomatski put očuvanja teritorijalnog integriteta i suvereniteta države BiH kao građanske države u kojoj će potpuno ravnopravno na svakom njenom dijelu živjeti svi njeni građani i narodi. Ostatak svog života, bez obzira na to koliko taj vremenski period trajao, istrajavat ću na zastupanju interesa naših Banovića, Tuzlanskog kantona, Federacije Bosne i Hercegovine i države Bosne i Hercegovine ubijeđena u činjenicu da se u Bosni i Hercegovini može daleko bolje živjeti od onog života koji danas imamo - kazala je Pirić. 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.