open-navfaktor-logo
search
Oglasili se iz Vogošće
FK Unis: Ovo je vapaj očajnika koji se bori za bolje sutra, naše strpljenje je na izmaku
Fudbalski klub Unis iz Vogošće se oglasio saopćenjem za medije koje su objavili na svojoj zvaničnoj Facebook stranici, u kojem je, između ostalog upućen vapaj za bolje sutra.  
29.08.2023. u 17:26
get url
text

Saopćenje Unisa prenosimo u cijelosti.

- Snaga Unisa je zajedništvo.

Ovo sto vam danas pišemo, nije saopćenje, nije zahtjev, nije čak ni molba. Ovo danas je jedan vapaj očajnika, koji se bori za bolje sutra.

Ovo danas je apel za sve one, koji vjeruju da naša djeca zasluzžuju bolje uslove od onih koji trenutno imaju, a zaslužuju ih itekako.

Naša djeca, djeca Unisa gdje god se pojave osvajaju medalje. Osvajaju igrom, zajedništvom, profesionalnošću, osvajaju šarmom, ponašanjem i ljubavi prema fudbalu, koju im prenose naši treneri Muharemović, Jamak, Kozić, Sućeska, Fatić, Smajić, Ligata, Čmaga, Klačar, Milišić.

Osvajaju, ali bi uskoro mogli prestati biti najbolji gdje god se pojave. Ovog ljeta sve generacije Unisa su osvojile najmanje po jedan turnir, a 2013, 2014. i 2015. godište i više njih, a sve zahvaljujući ogromnom trudu kluba, trenera i naposljetku roditelja, koji odvajaju vrijeme, ali i finansije.

Umjesto toga, nailazimo na zatvorena vrata, jer uvijek postoji neko preći od ove djece koju vidite na slikama. Od djece koja sa ponosom nose grb Unisa i nosit će ga i dalje, jer ponos im niko ne može oduzeti.

Trudimo se da im obezbijedimo minimalne uslove za treninge, pogotovo sada kada dolazi zimski period, ali koliko god se trudili, uvijek se neko pojavi ko ne cijeni taj naš trud. Omalovažava ga.

VEZANI TEKST - Dječaci vogošćanskog Unisa osvojili turnir u Sloveniji

Ljubomorni smo. Zaista jesmo ljubomorni i na Ilijaš i na Hrasnicu i na Novi Grad, na mnoge općine koje nas okružuju. Ljubomorni, ali i sretni jer o njihovoj djeci ipak neko brine i pokušava im obezbijediti uslove za bavljenje sportom, za treniranjem fudbala, za trčanje sa loptom.

Ljubomorni, jer nama se obećavaju godinama bolji uslovi, ali umjesto toga dobijamo zabrane da rekonstruišemo i uredimo na fudbalskom terenu, zamislite sad - fudbalski teren.

Naša snaga je zajedništvo, kluba, roditelja, djece, trenera. Naša snaga je strpljenje, koje je nažalost na izmaku, jer ne možemo da vjerujemo da je nečiji lični interes, preći od interesa 250 dječaka i djevojčica našeg i vašeg Unisa.

Mi našu borbu nastavljamo, a sve vas molimo da nam pomognete da obezbijedimo našoj djeci normalne uslove za treniranje.

Naša djeca to zaslužuju - poručili su iz Unisa.

 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.