open-navfaktor-logo
search
Skupština KS
Građani traže pomoć u rješavanju problema na gradskoj deponiji
Na dnevnom redu je 39 tačaka, među kojima su izvještaji o radu komunalnih preduzeća, izvještaji o radu i programi rada za 2018. godinu javnih ustanova iz oblasti zdravstva i kulture
06.09.2018. u 11:58
get url
text

Sa pola sata zakašnjenja počela je sjednica Skupštine Kantona Sarajevo.

Na dnevnom redu je 39 tačaka, među kojima su izvještaji o radu komunalnih preduzeća, izvještaji o radu i programi rada za 2018. godinu javnih ustanova iz oblasti zdravstva i kulture. 

Predsjedavajuća Skupštine KS Ana Babić konstatirala je da je na sjednici prisutno 30 zastupnika od 35, koliko broji Skupština u punom sastavu.

Segmedina Bajramović Srna zatražila je da se zastupnici upoznaju sa problemom deponije Smiljevići.

- Deponija Smiljevići je kontaminacijska bomba i trebamo čuti građane na ovoj sjednici šta im se događa zbog smrada na deponiji. Ovaj problem se treba što prije riješiti - kazala je Bajramović Srna.

Nakon glasanja, zastupnici su odobrili obraćanje predstavnici građana Adisi Gojak Vejo. 

- Primorani smo da ostanemo zatvoreni u kućama. Ne možemo otvoriti prozore. Ljudi obolijevaju, a odgovorni obećavaju da će srediti stanje. Odgovornost prebacuju sa jednih na druge. Na sanitarnu deponiju baca se sve, od građevinskog materijala do životinjskih ostataka, što je zabranjeno.  Otpadne vode na deponiji se ne odvode i zbog toga se proizvodi veliki smrad. Tražimo odgovornost od onih koji su potrošili na desetine miliona maraka za uređenje deponije, a ništa se ne vidi da se uradilo - kazala je zastupnicima Skupštine Adisa Gojak Vejo.

 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.