open-navfaktor-logo
search
Kakanj
Hidrogradnja ide u stečaj, šta će biti s kamenolomom Greben?
Načelnik Općine Kakanj Aldin Šljivo održao je sastanak s predstavnicima firme Hidrogradnja u stečaju kako bi se započelo s rješavanjem nekoliko otvorenih pitanja
09.10.2019. u 08:35
get url
text

Načelnik Općine Kakanj Aldin Šljivo održao je sastanak s predstavnicima firme Hidrogradnja u stečaju kako bi se započelo s rješavanjem nekoliko otvorenih pitanja u odnosima između Općine Kakanj i ovog privrednog kolektiva u čijem sastavu djeluje Kamenolom Greben Kakanj.  

Kako poručuju iz Općine, nakon razgovora definisana su tri važna zaključka. Prvi je  da predstavnici Hidrogradnje i Općina Kakanj – Služba za imovinsko-pravne, geodetske poslove i katastar nekretnina u roku od 30 dana održe sastanak radi utvrđivanja i identifikacije nekretnine u katastarskom operatu, a koje su u vlasništvu/posjedu Hidrogranje. 

Zaključeno je da treba izraditi sporazum kojim će se definirati prava i obaveze Općine Kakanj i firme Hidrogradnje, a u vezi s održavanjem ceste kroz naselje Malješ, općina Kakanj. 

Dogovoreno je i da u roku od 30 dana predstavnici Općine i ove firme održe sastanak u vezi sa zemljištem u posjedu i vlasništvu firme Hidrogradnje na području općine Kakanj, a koje se može ponuditi investitorima za gradnju.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.