open-navfaktor-logo
search
Snažan govor
Irska europarlamentarka: "Mesar Biden" i "Frau Genocid" Von der Leyen osiguravaju nastavak izraelskog terorizma
Na plenarnoj sjednici Evropskog parlamenta (EP), članovi su strastveno pozvali Evropsku uniju da se okupi iza slučaja Međunarodnog suda pravde u Južnoj Africi (ICJ) protiv Izraela, optužujući tu naciju za genocid u Gazi.
17.01.2024. u 09:04
get url
text

Posebno snažan govor održala je irska članica EP-a Clare Daly, koja je kazala da je Izrael zbog svojih akcija, uključujući ubijanje desetaka hiljada civila i nemilosrdnog bombardovanja u Gazi, izgubio podršku međunarodne javnosti.

Daly je kritizirala Izrael zbog, kako je nazvala, "provokativnih" akcija usmjerenih na podsticanje regionalnog sukoba, i optužila ga da traži pomoć od SAD-a kako bi izbjegao odgovornost.

Njene oštre primjedbe također su bile usmjerene na predsjednicu Evropske komisije Ursulu von der Leyen i SAD, povlačeći paralelu sa situacijom u Jemenu.

- Kao što smo vidjeli u Jemenu, mesar Biden se sprema za funkciju sa Madam Genocid (von der Leyen) na njegovoj strani. Oni su ti koji osiguravaju nastavak izraelskog terorizma. Da nije bilo njih, on bi odavno završio - rekla je.

Poručila je Bidenu da ga se irski preci, za koje tvrdi da od njih potječe, odriču.

- Ne spominjite našu zemlju! A Von der Leyen i genocidnoj Njemačkoj koji svojim riječima i djelima, podrškom Izraelu pred Međunarodnim sudom pravde poručujem: Ne u naše ime! Narod Evrope stoji uz Palestinu i Južnoafričku Republiku - kazala je Daly.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.