open-navfaktor-logo
search
Zapadna obala
Izraelske snage napale Palestince koji protestuju protiv marša u Al-Qudsu
Izraelski vojnici napali su Palestince koji su protestovali protiv provokativne akcije krajnje desničarskih Jevreja pod nazivom "Marš zastave" koja se održava u blizini vrata Damask u Istočnom Al-Qudsu.
15.06.2021. u 21:55
get url
text

Palestinci su protestovali na različitim lokacijama na Zapadnoj obali. Okupili su se u Betlehemu, Ramallahu i Hebronu i izrazili nezadovoljstvo današnjom provokativnom akcijom krajnje desničarskih Izraelaca.

U Betlehemu su Palestinci upriličili protestnu šetnju. U Hebronu su izraelske snage intervenisale suzavcem.

{$galerijaFotografija}

Na kontrolnoj tački na ulazu u Ramallah došlo je također do napada na Palestince koji su pretrpjeli gušenje od posljedica suzavca.

VEZANI TEKST - Al-Quds: Marš krajnje desničarskih Jevreja počeo uz nerede i zaštitu izraelske policije

Izraelske snage koristile su gumene metke i suzavac kako bi rastjerali Palestince koji su odgovorili kamenjem i paljenjem guma.

Nije bilo stradalih u dosadašnjim napadima izraelskih snaga.

Marš krajnje desničarskih Jevreja u okupiranom Istočnom Al-Qudsu (Istočni Jerusalem) pod nazivom "Marš zastave", na vratima Damask u Starom gradu počeo je uz nerede i zaštitu izraelske policije.

Krajnje desničarski Jevreji, s izraelskim zastavama u rukama, krenuli su iz zapadnog Al-Qudsa i stigli do vrata Damask u Starom gradu u Istočnom Al-Qudsu.

Jevreji, koji su hodali pod zaštitom policije, uzvikivali su "Smrt Arapima" dok su se spuštali do područja ispred vrata Damask.

20210615_2_48774775_66114300.jpg
1 od 4
left-arrowright-arrow
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.