open-navfaktor-logo
search
Širenje mreže
Japanci kupili kompaniju koja u BiH ima godišnje prihode od 27 miliona maraka
Vlasnik i osnivač firme Cargo-partner Stefan Krauter odlučio je prodati austrijskog globalnog logističkog igrača japanskoj firmi Nippon Express Holdings.
15.05.2023. u 07:31
get url
text

Poslovanje je započeo 1983. sa samo pet radnika na bečkom aerodormu, a razvio je firmu u giganta sa 4.000 zaposlenika u 40 zemalja širom svijeta.

Stefan Krauter već je predao upravljanje kompanijom svom menadžmentu, a sada je prenio vlasništvo na njegovog "idealnog nasljednika".

Kompanija je snažno prisutna u BiH, gdje ima svoju firmu koja je jedan od lidera na tržištu.

Njihova kompanija u BiH Cargo-partner Sarajevo u 2022. godini je imala ukupne prihode od 27 miliona KM, te dobit od 156 hiljada maraka, izvještava BiznisInfo.ba.

– Obje organizacije će imati koristi od značajnih sinergija u globalnoj pokrivenosti ureda, proširenom portfelju usluga, ojačanom regionalnom, proizvodnom i IT znanju, povećanom opsegu i drugom. NX Grupa će imati koristi od naše snažne i široke mreže u srednjoj i istočnoj Evropi koja na idealan način nadopunjuje postojeću NX-ovu mrežu, a Cargo-partner će preskočiti nekoliko liga u intraazijskim i transpacifičkim trgovinskim stazama – objašnjava Stefan Krauter.

Ugovor je potpisan 12. maja 2023. i stupit će na snagu uz uobičajena regulatorna odobrenja za procijenjenih četiri do sedam mjeseci.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.