open-navfaktor-logo
search
Novi detalji
Jedan od ubijenih srpskih terorista na Kosovu je Vulinov tjelohranitelj
Ministar unutrašnjih poslova Kosova Xhelal Svecla saopćio je da je jedan od trojice naoružanih srpskih napadača, terorista, ubijenih u nedelju u akciji Kosovske policije u Banjskoj u Zvečanu, tjelohranitelj šefa Bezbjednosno-informativne agencije u Srbiji (BIA) Aleksandara Vulina.
27.09.2023. u 14:10
get url
text

VEZANI TEKST - Ko je Radoičić i kakve veze ima s napadom na Kosovu: Vučićev poslušnik, saradnik Haradinaja, osumnjičen za ubistvo Ivanovića

- Jučer smo putem video snimka dokazali prisustvo glavnog zločinca i vođe terorističke akcije Milana Radoičića. U međuvremenu, danas je potvrđeno da je jedan od ubijenih koji je bio i učesnik tog čina Bojan Mijailović, telohranitelj šefa srpske BIA-e Aleksandra Vulina tokom posjete Republici Kosovo 2013. godine - napisao je Svecla na Facebooku.

Istakao je da je Srbija kao država u potpunosti uključena u ovaj napad na Kosovo.

- Iz tog razloga već postoji formalna i strukturalna povezanost umiješanosti Aleksandra Vučića u napad na Banjsku i Zvečan 24. septembra. Milan Radoičić, kao potpredsednik Srpske liste i tjelohranitelj Aleksandra Vulina, šefa BIA-e. Oba su također sankcionisana na američkoj crnoj listi. Obojica su među najbližim ljudima predsjedniku Srbije - naveo je Svecla.

Poručio je da je sve ovo dokaz da se namjere Srbije prema Kosovu nisu promijenile od Miloševićevog vremena.

VEZANI TEKST - Kosovska policija: Ubijena tri napadača, jedan uhapšen

- Čak i najveći optimisti koji su do sada lagali sebe o promjenama u ovoj zemlji, vjerujem, ovih dana su se uvjerili u suprotno. Želim još jednom da izrazim svoju zahvalnost za otpornost Kosovske policije tog dana i za njihov besprimjerni profesionalizam, akciju u kojoj nijedan civil nije povrijeđen - zaključio je ministar.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.